23-годишен мъж от Симитли е заловен да шофира след употреба на наркотични вещества в Банско

08 Януари 2019 | 16:12
0 коментара
Криминално
  1. Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК е образувано срещу Б.К./23г./ от гр.Симитли. Около 13:35 часа на 07.01.2019г. по ул.“Пирин“ в гр.Банско, същият е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества. Б.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.
  2.  
  3. В резултат на извършена, около 03:00 часа на 08.01.2019г. на ул.“Глазне“ в гр.Банско, проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от М.Ч./51г./ от Р.Гърция, от полицейски служители на РУ-Банско е установено, че същият е шофирал с наличие на 1,73 промила алкохол в издишания въздух. М.Ч. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.
  4. Криминалисти от ОДМВР-Благоевград и ГД „Национална полиция“ задържаха заподозрени за кражби на автомобили в Банско

    Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на МПС, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско е проведена на 2  януари. Тя е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград и колегите им от ГД „Национална полиция“. В хода на полицейските действия,  в местността Стражите в землището на гр.Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31- годишен от Криводол, област Враца и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

    При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с.Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите  и оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни в извършените деяния , са задържани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

    В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

  5. От полицейски служители на РУ-Банско, около 14:40 часа на 07.01.2019г. на пътя между гр.Банско и гр.Разлог, е спрян за проверка лек автомобил „Гранд Чероки“, управляван от К.Б./27г./ от гр.Силистра. У същия е намерено и иззето около 1,287 грама наркотично вещество, реагиращо положително на кокаин. С техническо средство е установено, че К.Б. е шофирал след употреба на наркотични вещества.

  6. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP