2 милиарда лева повече евросредства за България след 2020 година

22 Септември 2018 | 10:31
1 коментара
Политика

2021 година, ако бъде прието предложението на Европейската комисия-съобщи на регионален журналистически семинар  днес в Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков.

Той коментира бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз след 2020 година, като категорично заяви, „че не може да става дума за намаляване на тези средства, напротив. Например, увеличението за България е с 8%, спрямо това, по което имаме за 2018 година, което, ако трябва да го смятаме в лева, е около 2 милиарда лева повече“ – съобщи Андрей Новаков. Неговите колеги, евродепутатите Асим Адемов и Петър Курумбашев, също коментираха важни теми, по които работят в Европейския Парламент.

Евродепутатът Петър Курумбашев сподели своите виждания около законодателните инициативи по пакета мобилност -2 конкретно за автобусния превоз. „ЕП иска да разреши либерализацията, т.е. външни фирми да могат да правят превози вътре в България.

Това е изключително опасно за нашия вътрешен пазар, затова инициирам законодателни промени в тази посока“-съобщи Петър Курумбашев, който акцентира и върху актуална тема- акта за киберсигурност и даването на постоянен мандат на Агенцията за киберсигурност.

Според евродепутатът Асим Адемов, „интеграцията на Западните Балкани е от огромно значение за бъдещето както на ЕС, така и на континента, като цяло. Много важна е темата за етническата и религиозна толерантност в Западните Балкани, която може да се превърне в пречка за европейското бъдеще на някой от страните в този регион“-коментира още Адемов. Той акцентира и върху инициираната от него кампанията „Да върнем родителите в училище“. Поредната регионална дискусия ще се проведе в Благоевград, на 12 октомври.

Добавени коментари

Извод публикува:
22 Септември 2018 | 17:16
"Два милиарда лева..."Борбата,за да остане още на власт Тиквата от Банкя ще бъде страшна!!! Той никога няма да изпусне възможността да е по-близо до до тях!

Добавете Вашия коментар

TOP