17 фирми аут от поръчка за близо 3 млн. лв. на община Благоевград

20 Август 2018 | 18:37
2 коментара
Бизнес

17 фирми отстрани комисията към община Благоевград с председател Костадин Марулевски от обществена поръчка с пет позиции за строителство и ремонт на учебни сгради, с което регистрира истински рекорд. От 25 строителни дружества, подали оферти за участие в разделената на пет позиции процедура за близо 3 млн. лв., едва 7 фирми стигнаха до финала и в петък на публично заседание бяха отворени офертите с ценовите предложения. За проектиране и  строителство на нов физкултурен салон към НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ заедно с подпорна стена към него се конкурираха 4 фирми, но само софийската „Солид груп“ ЕООД, представлявана от Ивелин Иванов, и бургаската „Тийм инженеринг“ ЕООД с управител Станислава Стоянова бяха допуснати до края на процедурата. Предвидената от общината сума за обекта е 482 542 лв. без ДДС. Офертата на столичната фирма е 434 240 лв. без ДДС, а на конкурентите им – 472 800 лв., обяви председателят К. Марулевски. И двете фирми залагат 180 календарни дни за строителство плюс още 30 дни за проектиране.

Новото крило на Детска градина 8 „Вечерница“ над театъра в Благоевград ще се строи от консорциум ДЗЗД „Вечерница“, в който партньори са фирмите „Ай Би Си-Консулт“ ЕООД и „Мират Груп“ ООД. Съдружието се представлява от Милена Ризова, регистрацията му е на ул. „Хр. Смирненски“ 12 в Благоевград и е единственото, което бе допуснато да отваряне на ценова оферта. Гаранционният срок, даден от консорциума, е 13,6 години, като строителството ще се извърши за 180 дни с предвидени 30 дни за проектиране. Поръчката предвижда още преместване и ремонт на детските площадки, които са на терена, предвидена за изграждане на още една нова площадка за игра на хлапетата. Прогнозната стойност бе 804 780 лв. без ДДС, а ДЗЗД „Вечерница“ предложи да изпълни заложените строителни дейности за 743 259,08 лв. От надпреварата бяха отстранени „Никмар Кънстракшън“ ЕООД и ДЗЗД „Енерджи 5“ с партньори „Енерджикорект” ЕООД и „Рич 5“ ЕООД.

За ремонт на сградата на НХГ, включен в обществената поръчка със заделени 518 379,25 лв. с ДДС, кандидатстваха 5 дружества, от които 4 са отстранени от комисията по различни причини с общ знаменател – несъответствие с изискванията на заявителя. Благоевградското „Вес Инвест-Н“ ЕООД с управител Славка Топузова, софийските „Енерджикорект“ ЕООД, представлявано от Румен Ничев и „Сетатех“ ЕООД с управител Мария Рандева, както и „А-Строй“ ЕООД на Венцислав Амзов от с. Абланица не стигнаха до финала и бе отворено ценовото предложение само на благоевградската „Стилстрой М“ ООД. То бе за 503 092 лв. с ДДС с 10 години гаранционен срок за строителните дейности и 180 дни време за работа.

373 640,13 лв. без ДДС е сумата, предвидена за ремонт на ІІІ ОУ в рамките на обществената поръчка. Заедно със строителните дейности изпълнителят на поръчката ще трябва да оформи и дворното пространство около сградата на училището. От 5 кандидати, депозирали оферти, само консорциумът между „Ай Би Си-Консулт“ и „Унифактор“ ЕООД , наречен ДЗЗД „ІІІ ОУ“ Димитър Талев“ бе допуснат до края, конкурентите от регистрираните в София  „Примастрой 21“ООД с управител Моис Леви, „Джимтех Билд“ ООД на Димитър Тушев и „НСК София“ ЕООД на Светлин Владимиров, както и благоевградската фирма ЕТ „Маргарита- П- Иван Костадинов“, представлявана от Пепи Петрунов, бяха отстранени. Единственото сдружение, допуснато до финала на процедурата, предложи оферта за 341 007,88 лв. без ДДС.

Три фирми останаха да се конкурират до край в процедурата за избор на изпълнител на ремонтни дейности на сградата на Пето СУ „Г. Измирлиев“ , за които общината бе предвидила 697 257, 14 лв. „Солид Груп“ ЕООД на Ивелин Иванов с регистрация в София предложи оферта от 676 478,81 лв. без ДДС, бургаската фирма „Тийм инженеринг“ ЕООД, представлявана от Станислава Стоянова, даде цена от 621 254,65 лв., а благоевградската ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ представи оферта за 686 635,49 лв. От конкурса бяха отстранени столичните дружества „Булинвестстрой Груп“ ЕООД с представител Владко Михалков, „Калистратов Груп“ ООД  с управител Илияна Рачова, „Сетатех“ ЕООД  и благоевградската „Ай Би Си-Консулт“ ЕООД на Милена Ризова.

Средствата за петте обекта са от европейски проект, спечелен от община Благоевград по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. Комисията ще обяви имената на победителите след обследване на офертите в комбинация качество-цена, като най-ниската цена не е водещ фактор.

СТРУМА

Добавени коментари

То се знае публикува:
21 Август 2018 | 12:31
Всичко е М Камбитов,Кенеди и Тасков....
ОПАА публикува:
20 Август 2018 | 21:31
stava interesno obshtinari rabotat s firmi blizki do vlasta taskov s margaritkata i sofiiska dto sanirat

Добавете Вашия коментар

TOP