15 македонски полицаи са ранени, петима от които са в тежко състояние след нападение от мигрантите

10 Април 2016 | 21:16
0 коментара
Общество
15 македонски полицаи са ранени, петима от които са в тежко състояние след нападение от мигрантите

15 македонски полицаи са ранени, петима от които са в тежко състояние. Всички те пострадаха при опита за насилствено нахлуване от гръцка на македонска земя на над 500 мигранти, предаде репортерът на БГНЕС, позовавайки се на информация от македонското вътрешно министерство.

Полицаите са настанени за лечение в болницата в град Гевгелия. Те имат наранявания по различни части на тялото придобити от камъни, метални предмети и стъклени бутилки, които са хвърляли мигрантите. Три полицейски коли са почти унищожени. Част от двойната ограда е унищожена на три места. Мигрантите са имали и ножици за рязани на телените заграждения, уточнява репортерът.

Около 20.00 часа българско време на границата вече имаше значително по-голям брой служители на реда, които продължаваха да възстановяват реда в района. Припомняме, че днешният пореден опит за нахлуване на македонска земя е най-сериозният след закриването на Балканския маршрут на 7-ми март по време на срещата на върха ЕС-Турция. Седмица след това, на 14-ти март, над 2500 мигранти от нелегалния лагер Идомени /Сухово/ нахлуха на македонска земя, но бяха върнати обратно за по-малко от два часа. Както на 14-ти март така и днес в лагера имаше листовки на арабски език с пълни инструкции от къде, как и в колко часа да се атакува македонската граница. И днес нямаше гръцки полицаи, които да попречат на мигрантите да атакуват границата на Република Македония. Част от мигрантите скандираха Алах Акбар при щурма на границата.

До затварянето на Балканския маршрут от началото на годината от Гърция в Македония влязоха близо 90 000 души. През изминалата година техният брой надхвърли 750 000 души. Всички те идваха организирано от гръцките власти с автобуси и влакове до македонския граничен град Гевгелия.

Репортерът на БГНЕС предаде, че австрийски офицери са помагали на пострадалите македонски служители на реда. 

Добавете Вашия коментар

TOP