14 отделения на МБАЛ Благоевград обявиха конкурс за ръководители

18 Ноември 2017 | 17:34
0 коментара
Общество

14 възлови  отделения в МБАЛ Благоевград обявиха конкурс за ръководители.

Обявеният конкурс е само за половината отделения в болницата, от тях със стационар за лежащо болни са 15, а останалите 7 са към Консултативно-диагностичния блок.

Потърсен за коментар по темата , директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че конкурсът е обявен за 14 отделения – хирургия, урология, реанимация, вътрешно отделение, очно, кардиология, детско, образна диагностика и други, изборът е съобразен с медицинските стандарти и с критериите за лечебни заведения.

„При част от отделенията ръководната длъжност е с изтекъл тригодишен мандат, при други постът е заеман до провеждане на конкурс, процедурата е сложна, затова се осъществява поетапно, предстои обявяване на конкурси и за другите. Има отделения, в които няма кандидати за поста, и поради това не е обявен конкурс”, поясни д-р Митев.
Болничният директор уточни още, че кандидатите могат да подават документи до средата на декември, те трябва да отговарят на изискванията за не по-малко 5 години трудов стаж след придобиване на специалността за съответното отделение.

Конкурсът ще се проведе на два етапа – писмена разработка за развитие на отделението/лаборатория и устно събеседване.

Добавете Вашия коментар

TOP