1/2 от гледанията в Youtube вече са от телефони и таблети

07 Ноември 2014 | 07:26
0 коментара
Любопитно

От какво устройство хората гледат клипове в Youtube? Доскоро повечето използваха компютъра си, но сега компанията съобщи, че вече половината потребители на сайта се свързват от мобилни устройства – телефони и таблети. 

На конференцията Code Mobile изпълнителният директор на компанията Сюзан Войжитски обясни, че явлението се дължи на популярността на приложението на места като Apple App Store, където предната година то е било в топ списъка с приложения.

Нещо, за което Войжитски не искаше много да говори, е неуспешната сделка за видеоплатформата за лайв стрийминг Twitch, която в крайна сметка беше закупена от Amazon. 

Бизнесдамата не коментира почти нищо за слуховете около новия музикален проект, свързан с абонаментна услуга, като каза, че работят над него и според нея начинанието е невероятно.

Сюзан Войжитски бе назначена за изпълнителен директор на Youtube през февруари, като преди това оглавяваше рекламния им бизнес. 

Тя е служител №16 в компанията, като за известно време дори я е приютявала в гаража си, преди да се разрасне.Сюзан е сестра на Ан Войжитски, CEO на 23AndMe, която е женена за съоснователя на Google Сергей Брин.

Добавете Вашия коментар

TOP