110 жандармеристи се заклеха в Полицейското в Пазарджик

18 Ноември 2017 | 08:20
0 коментара
Общество

110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положеха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР.

Церемонията се проведе вчера в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Михаил Златанов, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, заместник-областните управители г-н Йордан Кожухаров и г-н Петър Белчев, директорът на центъра в Пазарджик комисар Стоян Зайков.

С полагането на тържествената клетва приключва първоначалната професионална подготовка на 110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще изпълняват служебните си задължения като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в  Пловдив, Плевен и Кърджали.

„Уверен съм, че сте получили необходимата подготовка в полицейския център в Пазарджик, но от сега нататък започва изграждането ви като полицейски служители. Бъдете твърди и непоколебими, когато трябва да прилагате закона, имайте висок морал и винаги работете в полза на гражданите.“, каза в обръщението си заместник-министър Балабанов. Той поздрави жандармеристите, техните родители и близки, като подчерта важността на подкрепата, която оказва семейството в нелеката ежедневна работа на полицейския служител.

За постигнати отлични резултати в учебната дейност ректорът на АМВР старши комисар Неделчо Стойчев и директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков наградиха няколко стажанти.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

Добавете Вашия коментар

TOP