10 години затвор за Ромът рецидивист, изнасилил брутално 20-г. момиче на гарата в Митиново

15 Декември 2016 | 14:35
0 коментара
Криминално
10 години затвор за Ромът рецидивист, изнасилил брутално 20-г. момиче на гарата в Митиново

10 години ще лежи в затвора криминалнопроявеният ром Митко Соколов за брутално изнасилване и грабеж на 20-годишна девойка. 31-годишният петричанин вчера се призна за виновен за двете престъпления, които извърши на 31 август на гарата в село Митиново. Делото се разгледа вчера при закрити врати в Окръжен съд - Благоевград и приключи в едно заседание по реда на съкратеното съдебно следствие - без разпит на свидетели и вещи лица. За грабежа окръжният съдия Петър Пандев присъди 9 години лишаване от свобода, а за изнасилването - 12 години, които бяха редуцирани с 1/3 заради съкратената съдебна процедура. Измежду двете наказания бе определено едно общо - по-тежкото от 9 години затвор, което бе завишено с 1 година, тъй като съдията приложи разпоредбата на чл. 24 от Наказателния кодекс. Така Митко Соколов бе осъден на 10 години затвор при първоначален строг режим, както и да изплати обезщетение от 40 000 лв. на пострадалото девойче.

Припомняме, че той нападна посред бял ден момичето на гарата в село Митиново, което чакало влака, за да пътува за Генерал Тодоров на гости на баба си. Соколов видял, че е сама, заговорил я, след което се спуснал върху нея, запушил устата и разкъсал дрехите й. Момичето опитало да се измъкне от лапите му, но той сломил съпротивата и с няколко плесника и брутално я изнасилил. След като задоволил нагона си, той задигнал дамската чанта на жертвата и избягал. Разбойникът е арестуван няколко часа по-късно и обвинен за изнасилване и грабеж при опасен рецидив.

Митко Соколов е стар познайник на полицията, с богато крими и съдебно досие. Последната му присъда е от 2013 г. - 3 години затвор за грабеж, която изтърпява и излиза на свобода на 31 май тази година. 3 месеца по-късно извършва последните две престъпления, за които ще носи раирани дрехи, докато стане на 41 години. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP