130 души питат евродепутата Неджми Али, как младият фермер да получи евросредства

05 Април 2018 | 17:23
0 коментара
Общество

Как се прави успешен план за усвояване на европейски средства от млад фермер – това бе най-често задаваният въпрос от участниците в семинар в Благоевград, организиран от евродепутата от АЛДЕ Неджми Али.

 

Дискусията на  тема „Развитие на селските райони“ се състоя във вторник, като участниците бяха над 130 души. Това бе четвъртият подред семинар, организиран от Неджми Али по тази тема, като прекият резултат от тези семинари е откриването на над 40 нови проекта.

 

На въпросите на участниците в семинара отговаряха евродепутатът от АЛДЕ и двама лектори, които представиха няколко различни Подмярки - 6 - млад фермер, 6.2 - неземеделска дейност, 6.3 - малки стопанства, както и предстоящата мярка 4.1.Б за земеделски стопанства.

Участниците в семинара получиха информация за различните условия за кандидатстване по множество подмярки, възможностите за финансиране, системите за точкуване, проектовите специфики, необходимите документи, нужни за една кандидатура, както и полезни съвети при създаването и реализацията на бизнес план.

Добавете Вашия коментар

TOP