Бареков с призив: Запазете чисти тези избори!

25 Май 2014 | 15:09
1 коментара
Политика
Бареков с призив: Запазете чисти тези избори!

Готвят фалшификация на протоколите, предупреди лидерът на ББЦ.

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който пусна бюлетината си, придружен от сина си Ники-младши малко след 11.00 часа.

"Резултатът довечера ще покаже, че народът е казал - така повече не може да продължава. Така че мисля, че съм гласувал на правилната страна", заяви лидерът на ББЦ. До секцията в СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в родния му Пловдив го придружиха около стотина приятели и симпатизанти.

 

  Готви се манипулация на вота в края на изборния ден, когато ще се купуват цели секции, предупреди Бареков. Той обяви, че вчера е подал сигнал до МВР и прокуратурата и е дал показания. Сигналът му е дошъл от района на Банкя. Заедно с Бареков е бил разпитан и симпатизантът, подал информацията за готвената фалшификация на вота. Според свидетеля се готви огромна манипулация, като в 200 общински предприятия в цялата страна се печатат протоколи, които трябва да подменят истинските от СИК-овете. Цената на една СИК е вървяла 30 000 лв., но по думите на Бареков не става въпрос за повече от 3000 лв.Разбирам, че народът е беден, но ги моля, дори и да получават такива срамни оферти, да устоят, обърна се Бареков към членовете на сиковете.

 

  Той обяви, че към 14.00 часа ще изпрати до европейските посолства данните от екзитпола от всички социологически агенции към момента, за да се сравни с резултата, който ще обяви ЦИК в края на изборния ден.

 

  Продължават репресиите срещу ББЦ и в деня на вота. Много наши хора са прогонвани от секциите в Карлово, Хисаря, Асеновград, съобщи пред медиите Бареков. Гонят ги, защото пречели на комисиите, това е абсурдно

- те са по двама-трима човека, възмути се Бареков.

 

  Запазете чисти тези избори, нека всичко бъде честно и почтено, и да се гледаме в очите и днес, и утре, за да решим какво правим. Очаквам партиите - те ще са най-много 4, да седнат на една маса след вота и да се разберат какво ще е бъдещето на народа, призова Бареков. Нека пазим чист този вот и българската демокрация, апелира той.

Добавени коментари

Столично тъмно публикува:
25 Май 2014 | 17:21
Дай Боже да има честни избори!

Добавете Вашия коментар

TOP