Съдът в Благоевград извърши проверка на бюлетини по делото за оспорения избор на Общински съвет в Гоце Делчев

21 Ноември 2023 | 09:37
0 коментара
Общество
Благоевград
Съдът в Благоевград извърши проверка на бюлетини по делото за оспорения избор на Общински съвет в Гоце Делчев

В открито съдебно заседание по адм. дело № 1084/2023г. Административен съд – Благоевград извърши оглед, проверка и ново преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в СИК № 27 в с. Борово, община Гоце Делчев.

Съдът допусна ревизията на отчетените като недействителни хартиени бюлетини и в частта на отчетените действителни бюлетини за ПП ГЕРБ, с отчетения преференциален вот, по искане на жалбоподателя Димитър Попов, който оспорва Решение № 153-МИ/30.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Гоце Делчев за избиране на общински съветници.

В следващото съдебно заседание, насрочено за 23.11.2023г. от 15:30 часа, съдът ще извърши преглед на видеозаписите от висеозаснемането на процеса на преброяване в СИК № 27 в община Гоце Делчев, поради представен за първото заседание негоден за възпроизвеждане видеозапис, изискан от съда. За датата на следващото заседание, съдът изиска и информация за определянето на избирателна квота за общински съветници, каквато информация липсва в оспореното по делото решение на ОИК – Гоце Делчев.

Добавете Вашия коментар

TOP