При 85% ваксинирани: Нидерландия наложи пълен локдаун заради Омикрон

19 Декември 2021 | 10:11
0 коментара
Общество
При 85 ваксинирани: Нидерландия наложи пълен локдаун заради Омикрон

Нидерландия отново въвежда пълен локдаун от днес до 14 януари, заради разпространението на варианта Омикрон на коронавируса. Локдаунът може да бъде удължен и след тази дата. Преди ограниченията да влязат в сила, хората се втурнаха по магазините да пазаруват.

В Нидерландия затварят магазините, където не се предлагат стоки от първа необходимост, барове, фитнес зали и други обществени обекти. През този период ще продължат работа само аптеките, магазините, продаващи стоки от първа необходимост, бензиностанциите, библиотеките и шофьорските курсове.

Разрешава се едно домакинство да приема само двама гости, а по празниците - до четирима. Всички училища остават затворени до 9 януари.

"Тази вечер излизам пред вас в мрачно настроение. За да обобщя с една дума - Нидерландия се връща към локдауна от утре", заяви в събота вечерта в телевизионно обръщение премиерът на страната Марк Рюте.

"Това беше неизбежно при наличието на пета вълна на пандемията и варианта Омикрон, който се разпространява по-бързо, отколкото се опасявахме. Налага се да действаме превантивно, бездействието ще доведе до неуправляема ситуация в болниците", заяви премиерът на Нидерландия.

Добавете Вашия коментар

TOP