Празниците идват с 4 магнитни бури

02 Декември 2022 | 12:03
0 коментара
Любопитно
Празниците идват с 4 магнитни бури

Празниците през декември ще преминат в магнитни бури, сочи геомагнитната прогноза на БАН. Първата ще бъде още в четвъртък и ще продължи до събота, а втората ще засегне студенти и именници. Аномалии в земното магнитно поле ще има навръх 8 декември, Бъдни вечер и Нова година. Тогава не е препоръчително да ядете люто и да прекалявате с алкохола, съветват експерти.

Партита

Декемврийските партита ще започнат с магнитни бури. Втората за месеца ще продължи два дни - на Студентския празник и на деня на Света Анна - на 8 и 9 декември. Нейната сила няма да е голяма и едва ли някой ще усети дискомфорт, допълниха специалисти. За Бъдни вечер идва третата. Тя ще започне на 21 декември и ще продължи до деня преди Коледа.

Тази буря ще бъде малко по-силна и е възможно по-чувствителните към промените на времето да бъдат леко замаяни или дори да им се гади, казват експертите. Същата като сила ще бъде и последната магнитна буря за тази година. Тя ще започне точно на 26 декември и ще приключи преди изпращането на 2022 г. на 29 декември, показват още данните.

Влияние

Магнитните бури се появяват като следствие на слънчеви изригвания и влияят негативно на хора със сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно, наднормено тегло. Могат да причинят главоболие и замайване. Ако сте с отслабена имунна система, може да изпитате дискомфорт. В повечето случаи хората изобщо не се влияят от аномалията в земното магнитно поле, така че не разваляйте настроението си, съветват лекари. Това, което можете да направите, ако сте чувствителни към промените на времето, е да пиете много течности, да стоите повече на открито и да се усмихвате много. Избягвайте пушенето, прекомерната употреба на алкохол, тлъстото месо, силното кафе и прекалено пикантните и солени храни, съветват още експерти.

Добавете Вашия коментар

TOP