Пияна с крадена кола нарочно нацели патрулка

12 Юли 2022 | 11:19
0 коментара
Криминално
Пияна с крадена кола нарочно нацели патрулка

Окръжната прокуратура в Плевен е задържала за срок до 72 часа 28-годишна жена, шофирала пияна и без книжка откраднат автомобил, с който е блъснала умишлено патрулка. За това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Оттам уточняват, че като обвиняема по досъдебно производство за три престъпления е привлечена Г. Н. По делото е установено, че в ранните часове на 11 юли жената противозаконно е отнела автомобил. Започнала да го управлява по улиците в плевенския квартал "Сторгозия" като причинила две пътнотранспортни произшествия с материални щети по два автомобила.

След подаден сигнал в полицията, униформените направили опит да спрат автомобила. Г. Н. не се подчинила на подаваните звукови и светлинни сигнали. Последвало преследване, в което се включват три патрулни автомобила, един от които препречва пътя на движение на обвиняемата. Тя отново не спира, нарушавайки редица правила за движение, се посочва в съобщението на прокуратурата.

По време на гонката шофьорката се врязала с автомобила си в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление. От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени леки телесни повреди, добавят от прокуратурата в Плевен.

Г. Н. е изследвана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата е неправоспособен водач и е осъждана.

Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжния съд в Плевен за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишната. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

Добавете Вашия коментар

TOP