ОбС – Разлог даде зелена светлина за подмяна на водопровод в Баня, който да спре нелегалното ползване на минерална вода

28 май 2022 | 10:21
8 коментара
ОбС – Разлог даде зелена светлина за подмяна на водопровод в Баня, който да спре нелегалното ползване на минерална вода

С поздравления и аплодисменти по повод рождения ден на кметицата на село Бачево Росица Чаталбашева започна редовното заседание на Общински съвет – Разлог вчера. Председателката на ОбС Разлог д-р Копанарова връчи на кметицата красив слънчогледов букет.

След празничното начало на срещата 17-те съветници гласуваха 54 точки от дневния ред.  С мнозинство бяха приети финансовите отчети, свързани с дейността на народните читалища в общината. Мнозинството гласува предложение, чрез което се прие промяна с 13% на индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на населени места. Недоволство относно увеличаването на възнагражденията и на вр.и.д. кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов изрази съветникът Николай Дундалов.


Инж. Гърменов /вдясно/ и Иван Гюров с рожденичката Р. Чаталбашева

„Предложението за промяна на индивидуалната основна месечна заплата на кмета на Разлог е съобразено със Закона за държавния бюджет за 2022 година. Парите за възнагражденията, увеличаващи се с 13%, са целеви и не могат да бъдат използвани за друга дейност“, успокои страстите Тодор Дамянов.

На сесията стана ясно, че детска градина „Надежда“ в с. Елешница ще бъде вписана в списъка на защитените детски градини за 2023 година, а ОУ „Братя Миладинови“ – в списъка със защитени училища. Съветниците дадоха зелена светлина и на процедурата за кандидатстване с проектно предложение за изграждане на спортно игрище за минифутбол към ОУ „Неофит Рилски“.  

 ОбС – Разлог гласува и предложение, свързано с разкопаване и подмяната на водопровод в село Баня и по-конкретно – улица „Втора“. Идеята е да се подмени цялото трасе, по което се подава минерална вода, за да се отбият незаконно ползващите водата потребители.

„Министерството на околната среда и водите и Басейнова дирекция направиха нови замервания в находищата на село Баня. Нашите опасения като администрация са да не дадем вода, която действително я няма“, поясни предложението вр.и.д. кмет- инж. Гърменов.

„Ще внесем и предложениехората, ползващи повече минерална вода, да заплащат по-висока такса за потреблението й“, допълни зам. кметът на Разлог Иван Гюров.в.Струма


прешелков публикува:
29 май 2022 | 12:01
До Даскало,абе Даскале,каков дудук фарфаров да разкопа бе,тава лайно градевско освен да краде, друго нищо не може,краде толкова години от хората парите,а нема лиценз за нито една деиност,ни за водопровод,ни за канал,ни за патища да прави и да асфалтира,единствено патентован крадец от висша класа,ама като нема държава така е !
Разлог публикува:
28 май 2022 | 21:30
Докога ще ги търпим тези алчни идиоти.... няма полиция няма прокуратура няма ДЬРЖВА. Срам позор за всички жители на общината.Как не ви е срам бе хора??? Това ли заслужаваме.
Бане публикува:
28 май 2022 | 20:10
Всички да знаят!!! Тези двамата зам. кметове заедно със съдията взеха минералната вода на училището. Уж "преливната", а пък отклонението за техните къщи за гости е преди входа на водата в училището!!! Директорът(гербаджия) си мълчи като пън, иначе излита...СРАМ! СРАМ!! И това са "видни общественици" Хора, стига спахте!!!
Даскало публикува:
28 май 2022 | 16:15
Миле инжинеринг / Дуди Фарфаров той ле е спелил общинската поръчка да разкопа село Баня
Баненин публикува:
28 май 2022 | 16:13
Лъжни та лъжни и Джюров и Гърменов си вкараха бадява минерална вода а на Гърменовия мръсния канал на новата му къща за гости тече в селската вада
дуди с големия нос публикува:
28 май 2022 | 13:18
Тия двамата крадци намерили тиха уличка да открада още пари,докато ги махнем и директно за Бобовдол !
накол публикува:
28 май 2022 | 13:13
тое дамяновия боклук,крадец на частни и общински имоти не го слагай на челно място,Иване ,че на хората им се повдига от него !
Общината публикува:
28 май 2022 | 11:40
А съветниците на Благоевград се готвят за новите избори следващата година и не гласуват нищо на кмета, но трябва да знаят, че огромната част от тях ще гледат общината само на картинка. Това ще им е последен мандат на 90% от тях!

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?