Нов уютен дом за спокойни и достойни старини с името „Св. Иван Рилски“ отваря врати в Симитли

03 Февруари 2023 | 10:58
1 коментара
Общество
Нов уютен дом за спокойни и достойни старини с името  Св. Иван Рилски  отваря врати в Симитли

Нов дом за спокойни и достойни старини ще бъде открит през март в кв. „Ораново“ на град Симитли. Бившето бекярско общежитие на някогашната мина „Пирин“ е изцяло реконструирано и ще се превърне в чисто нов уютен дом за възрастни хора.
Мястото ще носи името на Чудотвореца и „земен ангел“ св. Иван Рилски неслучайно.
„При разчистването в началото на ремонтните дейности работниците откриха старинна икона на св. Иван Рилски и аз веднага разчетох това като знак, с който трябва да се съобразя. Св. Иван Рилски е сред най-обичаните български светии, пряко свързан с региона. Вярвам, че неговата сила ще бди над хората в това място, което създаваме с толкова мисъл, любов и отдаденост за нашите родители, баби и дядовци“, споделя Петя Маринова, управител на дома.
Дом „Св. Иван Рилски“ ще отвори врати през март и вече е на разположение на хората от града и Югозападна България. Той е с капацитет 61 човека. Разполага и с просторен двор, който ще се превърне в красив парк.
В момента текат последни довършителни работи по обзавеждането на дома. Мястото ще отговаря на най-високи стандарти в подкрепящата грижа за възрастни хора. Освен на уютната обстановка и разнообразната ежедневна програма, то ще разчита и на висококвалифициран персонал. На денонощно разположение на хората в дома ще бъде медицинско лице, а специализираното медицинско обслужване се поема от екипите на частна болница.
„Всички ние имаме възрастни роднини, които обичаме. Убедени сме, че всички те заслужават достойни и спокойни старини, и в нашия дом ще се постараем да им го осигурим“, споделя още Петя Маринова.

Добавени коментари

дедо Боре публикува:
03 Февруари 2023 | 11:39
И с каква такса месечно ще цакат бабите и дядовците? Май пенсиите им няма да стигат!

Добавете Вашия коментар

TOP