Николай Георгиев, кмет на общ. Кресна: КАКВОТО ОБЕЩАХМЕ - ИЗПЪЛНИХМЕ!

07 Юли 2022 | 15:34
0 коментара
Общество
Николай Георгиев, кмет на общ. Кресна: КАКВОТО ОБЕЩАХМЕ - ИЗПЪЛНИХМЕ!
КАКВОТО ОБЕЩАХМЕ - ИЗПЪЛНИХМЕ!
Продължилите повече от две години тежки проблеми с реализацията на проектното предложение на община Кресна по подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., финансирано с 1 169 259,00 (един милион сто шестдесет и девет хиляди, двеста петдесет и девет) лв., което е 100% от одобрените инвестиционни разходи, ЗАВЪРШИХА СЪС 100% ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАЛОЖЕНИТЕ ПРОЕКТНИ ЦЕЛИ!
Въпреки създадените многобройни административни спънки от държавни органи; серията от ненужни съдебни спорове по обжалване на решенията на общинската управа, а по същество - целенасочено протакане на проекта; Ковид пандемията, която блокира страната за повече от година и половина и драстичното увеличение на цените на заложените в проекта суровини и материали, кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев и ръководената от него общинска администрация изпълни в цялост поетия ангажимент към гражданите и успя да асфалтира улиците "Влахински езера", "Пирин", "Спартак" и "Цар Самуил", между ул."Яне Сандански" и ул."Перун" и цялата ул."Яне Сандански" (вижте приложената карта). Нещо повече, проведените с внимание и грижа предварителни дейности по осигуряване на подземната инфраструктура осигуряват надеждната експолоатация на положената настилка и необходимия конфорт на живеещите.
"Използвам случая още веднъж да поднеса искрени извинения за забавата на реализацията на проекта и причинените неудобства на моите съграждани", заяви кметът, г-н Георгиев, "но гарантирам, че като местна администрация направихме всичко по силите си, за да преодолеем всички препятствия и да реализираме в цялост този толкова важен за Кресна проект!"
Уважаеми съграждани,
През настоящата 2022 год., в капиталовата програма на община Кресна са заложени и предстоят да бъдат асфалтирани още три улици в с.Горна Брезница на обща стойност 333 720,00 лв с ДДС.
Отделно, по Програма за развитие на селските райони, BG06RDNP001-19.396 - МИГ СТРУМА - СИМИТЛИ, КРЕСНА И СТРУМЯНИ, Мярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" ще се благоустроят:
1. В гр. Кресна: ул."Влахинска", ул. "Теменуга" и ул."Рила". По ул."Влахинска" и ул. "Теменуга ще бъдат изградени и подпорни стени;
2. В с. Сливница: ул. от о.т. 35а до о.т.35, ул. от о.т.57 - о.т.21, ул. от о.т.84 - о.т.83 (о.т. - осева точка).
Общата стойност на инвестицията по последния проект възлиза на 327 246.98 лв без ДДС.
Николай Георгиев, кмет на общ. Кресна: КАКВОТО ОБЕЩАХМЕ - ИЗПЪЛНИХМЕ!

Добавете Вашия коментар

TOP