Лозан Панов пак се прави на интересен - скочи и на Екатерина Захариева

17 Март 2016 | 10:29
0 коментара
Общество
Лозан Панов пак се прави на интересен - скочи и на Екатерина Захариева
Скандалният шеф на ВКС Лозан Панов скочи на правосъдната министърка Екатерина Захариева в нейно отсъствие, като оспори принципите за разделяне на Висшия съдебен съвет на прокурорска и съдийска колегия, които вчера бяха гласувани на първо четене в парламента.
 
В началото на днешното заседание на съдебното правителство Панов обяви, че критериите за това разделение са неясни и поиска ВСС да се занимае с тях. Идеята беше подкрепена от друг привърженик на тезите на Панов - членът на ВСС Калин Калпакчиев. Колегите им обаче отхвърлиха предложението, тъй като то не е залегнало в дневния ред на днешното заседание и трябва да мине по съответната процедура.

Днес след 11.00 часа ВСС ще изслуша и шефа на СГС Калоян Топалов по повод самоубийството на съдията Цветан Ценов. Според твърденията на родителите на Ценов, той е посегнал на живота си след тежък разговор с Топалов в съда, където е бил командирован. Топалов отхвърля всички обвинения за съпричастност към трагичното решение на Ценов. Миналата седмица обаче етичната комисия към ВСС реши да изслуша шефа на СГС по случая. /БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP