Какво ще е времето през уикенда?

05 Март 2022 | 09:38
0 коментара
Любопитно
Какво ще е времето през уикенда?

Днес ще остане предимно облачно, временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Северна България. На места в Южна България ще има слаби валежи от дъжд, в югозападните райони – и от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в Източна България - до умерен.

Максималните температури ще са между 3°С и 8°С, в София около 3°С. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие - със слаби валежи от дъжд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са 6°С-7°С. Температурата на морската вода е 5°С-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части – от югозапад.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°С, на 2000 метра – около минус 6°С.

В неделя и понеделник ще бъде облачно. Ще има и валежи, на повече места и повече по количество - в неделя, в Западна и Централна България - от сняг, в източните и южните райони - все още предимно от дъжд. Вятърът тогава ще е източен, в повечето райони умерен. В понеделник също ще има валежи, вече предимно от сняг, но ще са на по-малко места и по-слаби; все пак в Рило-Родопската област отново на места ще са значителни.

Вятърът временно ще отслабне и ще стане от север-северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 3°С и 2°С, а максималните - между 1°С и 6°С.

 

Добавете Вашия коментар

TOP