Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград

18 Септември 2023 | 11:15
0 коментара
Общество
Благоевград
Информационен бюлетин на ОДМВР-Благоевград
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД
 
  1. Около 116 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис и с общо тегло над 75 килограма са открити от  полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.
  
Акцията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 15.09.2023 г., като около 85 растения, чието общо тегло е 36 килограма са били засадени в землището на с. Брежани, около 8 растения с общо тегло около 19,6 килограма - в обезлесен участък на Държавен горски фонд в землището на гр. Петрич, а около 23 растения с общо тегло около 19,55 килограма - в обезлесен участък в землището на с. Първомай, общ. Петрич.
За случаите са уведомени компетентните прокуратури и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.
 
  1. В РУ-Разлог  е получен сигнал за това, че за времето от 20:00 часа на 14.09.2023 г. до около 03:50 часа на 15.09.2023 г. е увредена входната врата на магазин за хранителни стоки в с. Баня, общ. Разлог и е извършена кражба на сумата от около 500 лева и бутилка алкохол. От работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни действия, в резултат на които е задържан 21-годишният извършител на деянието, който е от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.
 
  1. В обедните часове на 15.09.2023 г. в 01 РУ-Благоевград е съобщено за извършена кражба на дамски дрехи от магазин, находящ се в търговски център в гр. Благоевград. От органите на реда е установено, че извършители на деянието са две непълнолетни момичета от гр. Благоевград. Образуван  е заявителски материал. Работата по случая продължава.
 
  1. На 15.09.2023 г. жител на гр. Благоевград е уведомил органите на реда, че около 08:40 часа на същата дата е установил, че лек автомобил „Ауди“, паркиран на паркинг пред жилищен блок в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград е отместен от първоначалното си място на паркиране и е с увредена ключалка на предната лява врата и увредена ключалка за стартиране. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
 
  1. Около 00:00 часа на 16.09.2023 г. в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за възникнал скандал в жилище в с. Долно Осеново. От пристигналите незабавно на място полицейски служители е установено, че след физическа саморазправа между 30-годишния обитател на дома и 33-годишен мъж от гр. Благоевград, на 30-годишния мъж е счупен зъб, а 33-годишният е пострадал с порезна рана в областта на ръката. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.
 
  1. Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получено съобщение за извършена, между 21:00 часа на 16.09.2023 г. и 12:00 часа на 17.09.2023 г., кражба на сумата от около 2 000 лв. от офис на цех, находящ се в бившия стопански двор в с. Мосомище, общ. Гоце Делчев. По случая е образувано досъдебно производство.
 
  1. ПТП:

На 17.09.2023 г. около 16:55 часа на кръстовище между ул.“Маркови кладенци“ и ул. „Самуилова крепост“ в с. Първомай, общ. Петрич, неправоспособен 16-годишен младеж от гр. Сандански, управлявайки мотоциклет „Хонда“, който не е регистриран по надлежния ред е отнел предимството на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 33-годишна водачка от същото село, блъснал се е в задната му лява част и е паднал на пътното платно. С фрактура на китката на ръката и охлузвания в областта на главата е пострадал мотоциклетистът, който е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич. На водачите са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 16.09.2023 г. около 20:00 часа на пътя между с. Дъбница и с. Хвостяне, общ. Гърмен, лек автомобил „Опел Зафира“  с  22-годишен водач от с. Хвостяне, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл в ляво от пътното платно, блъснал се е в крайпътен скат и се е преобърнал. С контузия на гръдния кош и фрактура на ключицата е пострадал водачът на автомобила, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Нправената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

На 17.09.2023 г. около 11:20 часа на кръстовище между ул. „Долна Белица“ и ул. „Св. св. Константин и Елена“ в с. Струмяни е станало ПТП, при което лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 45-годишен водач от гр. София е ударил с предната си лява страна 5-годишно момче от селото, което внезапно изскочило на пътното платно между паркирани автомобили. В резултат на удара детето е отскочило и паднало на земята. То е пострадало с пукната кост на лявата подбедрица и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.
 
  1. Около 09:40 часа на 17.09.2023 г. на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 39-годишен мъж от с. Първомай. С техническо средство органите на реда установили, че водачът на автомобила шофира с наличие на 3,27 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Добавете Вашия коментар

TOP