Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

20 Февруари 2024 | 15:58
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

На 19.02.2024г., при извършени процесуални действия в хотел в Кюстендил местни криминалисти са открили и иззели 30 станиолови опаковки хероин. Стаята, в която е открит наркотикът, е ползвана от непълнолетна клиентка, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е задържан 57-годишен мъж за отправена заплаха за убийство към партньорката му. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

39-годишен кюстендилец е задържан снощи с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена  на ул. „Кириат Оно“ в града. Тестът, направен с техническо средство, е отчел резултат 2.3 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е образувано по случая, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – счупени са 2 стъклопакета на къща в кв. „Изток“. Уведомена е прокуратурата.

5 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН вчера, оказана е техническа помощ за спасяване на домашно куче, паднало в шахта в Дупница.

4 от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън, 1 е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди – унищожени са покривна конструкция на къща в с. Бистрица, мебели, техника, стени са опушени. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора.

Добавете Вашия коментар

TOP