Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето

15 май 2022 | 10:34
0 коментара
Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето

След като през последните две години заради пандемията от COVID – 19, навсякъде се налагаше да правим по – скромни тържества по повод най – различни празници, тази година, предвид липсата на ограничителни мерки, в село Полето показаха как се празнува.

Тържествата по повод празника на село Полето – 11 май, започнаха още на самата датата, когато в местната църква се проведе литургия, а след това и курбан в чест на светите братя Кирил и Методий.

Предвид на това, че тази година празникът се падаше през седмицата, кметът Иван Манчев, заедно със своите съграждани, взеха решение кулминацията на тържествата да е в събота, когато е почивен ден и всеки може да се включи без да се притеснява, че след това ще е на работа.

Въпреки краткотрайните валежи през вчерашния ден, подготовката и празненствата в Полето започнаха още от обяд, а точно в 18.00 часа на площада в селото излезе първият от четиримата гости – изпълнители, които бяха поканени на събора, за да повдигнат градуса на настроението на всички празнуващи.

На импровизираната сцена, за да поздравят празнуващите, излязоха народните певци Радостина и Стоян и поп – фолк изпълнителите Тина и Кирил Атанасов. Малки и големи се хванаха на дълги хора в началото, а след това продължиха с танците, този път под ориенталските ритми на нови и класически хитове, изпълнени от Тина и Кирил.

И както подобава на празник като този – масите бяха богато отрупани с различни вкусни ястия и мезета, пивко вино, люта ракия... всичко, което душата на човек може да поиска на такъв събор.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, кметове на кметства и общински съветници също уважиха празника на село Полето, като пожелаха на всички здраве и още много подобни събития, които да споделят заедно дълги години напред.

Красива заря озари небето над село Полето, за да зарадва малки и големи, а празненствата продължиха до малките часове на нощта!

Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето снимка 1Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето снимка 2Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето снимка 3Четирима гост – изпълнители, много танци и веселие на събора в село Полето снимка 4

Добавете Вашия коментар!