Борисов: В парламента върви мащабно купуване на гласове, вкопчили са се във властта (НА ЖИВО)

05 юли 2022 | 10:00
2 коментара
Борисов: В парламента върви мащабно купуване на гласове, вкопчили са се във властта (НА ЖИВО)

"ГЕРБ печели частичните местни избори в община Нова Загора. На първи тур за кмет е избрана Галя Захариева!

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Попович, община Бяла, област Варна;

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Секулово, община Дулово, област Силистра;

ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Нова Камена, община Тервел, област Добрич;

Кандидатът на ГЕРБ отива на балотаж в кметство Лиляче, община Враца."

 

Това заяви на специална пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Резултат при машинно гласуване и при голямо полицейско присъствие. И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ. Най-мащабното купуване на гласове се случва в парламента в момента. Дават се колосани суми, само и само да не се влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязвват какво се случва около тях", продължи Борисов.

 

"И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване. И вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 578 милиона евра. По "трънския курс" - над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на "Промяната". В същото време парите отиват при шест други икономики.

И това се обяснява от "титаните" на новата икономическа политика с: "Еми, случват се такива неща". Сега губите милиарди и това ви се струва нормално! Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Даже не е модерно, безсмислено е по-точно да се обяснява как щяха да събират милиарди от кражби. Не само че не събраха, а продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме. Катастрофа", заяви още той.

Борисов допълни: "Надуха ни главата със социалната си политика. При нас 50 лева си бяха 50 лева. А сега - чета статистиката и не мога да повярвам. Госпожа Нинова отиде да се снима с цените за хляба. Реколтата ни е прекрасна, цената на хляба би трябвало да падне от самосебе си. Но пак не пада. А хаосът с 25-те стотинки? Крадат и това си е чиста подигравка. И тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват по 10 000 гласа на ден (толкова са гласували за един депутат) - по апартаменти, по лаборатории... И това става пред очите на "умните и красивите".

Той заяви, че по най-важните външнополитически теми опозицията е свършила работата на управляващите. Той визира РСМ и отбеляза, че "този път го проправи опозицията в България": "И всички наши евроатлантически партньори го знаят това. С начина, по който се отнесоха с руските дипломати - пак ги подкрепихме в пълния обем. И днес един "титан на мисълта" - ген. Атанасов каза, че БСП не им пречела за депутинизацията. И пак ясно казвам - ние на 100% ги подкрепихме. Но не ми е ясно госпожа Нинова като обикаля структурите какво им казва на тях...".

"Съдебната им реформа се сведе до това да сложат Бойко Рашков на КПКОНПИ. Само и само да им намерят постове. Трябваше да излезем от управлението, за да разберем начина, по който се водят тези процеси... Ние в момента само чуваме заклинания и купуване на гласове. Ще се продадат и то на базата на формулировката "Принципи". На кои принципи? Принципът на инфлацията, принципът да наслагаш свои хора в съдебната система, принципът горивото да ти отиде на 4 лева, принципът да купуваш скъп газ и хляб... Кои принципи всъщност им харесват? Един да ми кажат. Обаче се хванали в столовете там и няма измъкване. Това е в момента ситуацията", заяви Бойко Борисов.

Томислав Дончев отбеляза на свой ред: "Ако по времето на нашето управление ЕК беше намалила парите с 578 млн. евро, това щеше да доведе до колективна политическа истерия. И щяха да призовават не за оставка, а всички отговорни министри да напуснат България. Но не редуцираните средства от ЕК имат най-голяма тежест. Има и друг момент - ако гледате актуализацията на бюджета, там е предвиден почти 1,5 млрд. разходи за пенсии- да бъдат осигурени от ЕК, свързани с Плана за устойчивост."

Очаквайте подробности!

 

Изявление на ГЕРБ


Коко публикува:
05 юли 2022 | 23:20
Що не се разкара тази мутра. Защо не говори от джипа?
Скрий се бре,глупак! публикува:
05 юли 2022 | 16:11
Колко ли пари давяш,за да те показват на всяка страница?! И само клюки и сплетни от твойта гнусна уста! А ти какъв беше,бе клюкар мръсен? Скрий се и не се показвай.Омръзна ни от тебе.Боклук недоносен!

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?