Бившият възпитател в Спортното училище в Сандански М. Христов, който бе осъден за закана за убийство: Бях нападнат със съпругата ми и 6-г. ни дъщеря от двама мъже на 100 м от дома ни, но съдът реши, че престъпникът съм аз…

16 юни 2022 | 15:30
16 коментара
Бившият възпитател в Спортното училище в Сандански М. Христов, който бе осъден за закана за убийство: Бях нападнат със съпругата ми и 6-г. ни дъщеря от двама мъже на 100 м от дома ни, но съдът реши, че престъпникът съм аз…

Бившият възпитател в Спортното училище в Сандански Методи Христов, който наскоро бе осъден условно за закана за убийство, поиска думата във в. „Струма“, за да представи своята гледна точка по случая. Той твърди, че е жертва на престъпление – няколко часа след като бил заплашен с убийство във Фейсбук, бил нападнат на улицата, но вместо това станал обвиняем.

М. Христов бе признат за виновен на две съдебни инстанции за това, че на 10.08.2018 г. на метри от сградата на полицейското управление в Сандански е отправил закана за убийство на Стоян Стоянов, треньор в клуба по джудо и карате в спортен клуб „Спартак” в града. Според събраните доказателства в съдебния процес М. Христов е насочил нож срещу Ст. Стоянов, като е казал: „Ела по-близо, ей тук ще те заколя, п…ко долна, сега ще те разпоря, с теб е свършено, ти си мъртъв”.

На първа инстанция състав на РС – Сандански, председателстван от Николинка Бузова, го осъди на 1 г. и 6 м. условно, както и да заплати парично обезщетение в размер на 3000 лв. Осъдителната присъда бе потвърдена от тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград с председател Росица Бункова и членове Петър Пандев и Маргарита Алексиева към ОС – Благоевград, но наказанието бе намалено на 10 м. условно с 3-годишен изпитателен срок. М. Христов бе осъден да заплати 1500 лева обезщетение на Стоянов и 900 лева на Георги Ризов, както и направените разноски по делото. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

След присъдата М. Христов, който е завършил българска филология и история, загуби работата си като възпитател. Ето какво твърди той в писмо до редакцията:

„Правосъдието е един от основните фундаменти на държавността и демокрацията, както и отговорност за решенията, които взимаме ежедневно, за да се придаде фактически облик на справедливостта в живота на гражданите. Докато не опреш до правосъдието!

Оказва се, че в България са се установили всепозволеност и безнаказаност на всички нива в блатото, наречено „правосъдна система“. Разказвам ви „моята“ история заради хората, които ме познават в град Сандански. А те не са малко. Пишат ми и ме питат дали е вярно. Родители на ученици – също. Как да им обясня, че живеем в държава като кочина. След близо тридесет години като учител, в един момент ставаш престъпник! По волята на… ,,върховенството на правото“.

На 10.08.2018 г. бях нападнат на 100 /сто/ метра от дома ни заедно със съпругата ми и шестгодишната ни дъщеря от двама двуметрови, тридесетинагодишни мъже. Само няколко часа преди това бях заплашен със смърт на лично съобщение от профил във Фейсбук с общ „приятел“ единия от нападателите. Със същата фамилия! Тогава не знаех, че другият нападател Георги Ризов е близък с Яне Янев. Присъства в неговите кандидатполитически листи и е в предните редици на протестите му като животновъд. Беше ми образувано дело от наказателно общ характер по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК – закана за убийство с нож, от прокурор Жана Захова.

В Сандански това е възможно! Нападаш семейство с малко дете на оживена улица, пишеш жалба до прокуратурата, че си нападнат с нож, и си… невинен. Само дето нож няма! Малко като във филма „История с куче, без куче“. Прокурор Захова дори предположи по време на делото, че ножът може да е даден на шестгодишната ми дъщеря!!!

„Пострадалият“ Стоян Стоянов, учител в Трето основно училище „Христо Ботев“ в град Сандански, пише до прокуратурата, че две-три седмици го е било страх да излиза от дома си. И до ден-днешен като видел човек с шапка, има едно наум и треперел. Свидетелката Стоянова, съпруга на Стоянов, която дори не е присъствала, свидетелства как той не е можел да заспи и да се храни дни наред. Нямал апетит. Бил постоянно умислен. Дори не говорел с нея.

Другият „пострадал“ пък твърдеше, че съм ходел на лов близо до фермата му. А аз пушка съм имал само в казармата. Даже танк. За разлика от него, на чиято страница във Фейсбук има снимки предимно на оръжия, ножове, даже снимка с меча лапа. И коментари под снимките, които заслужават вниманието на прокурор Захова.

Всъщност делото ми беше образувано с абсолютно същите мотиви и буквално цитирайки дословно думи от отправената ми заплаха за смърт часове преди да бъдем нападнати със семейството ми: „Отиваш на престрелка с нож“, „Мъртъв си“ , „Купил съм патрони“, „П…ка страхлива“ , „Дъщерите ти ще ми правят свирки, а ти ще гледаш“. Нито прокурор Жана Захова, нито съдия Николинка Бозава обърнаха внимание на тези заплахи!

До ден-днешен смятам, че прокуратурата и съдът в град Сандански не излязоха с необходимата тежест и факти. Бях осъден от съдия Николинка Бузова само и единствено по показанията на нападателите и кума на единия от тях, появил се „ случайно” като свидетел няколко месеца по-късно.

Изпращам ви снимки на сина на съдебната заседателка по „моето дело“ Борислава Влахова с единия от нападателите – Георги Ризов. Четох във вестник „Струма“, че синът на Влахова – Любослав Влахов, е арестуван за брутално изнасилване и притежание на високорисково наркотично вещество. Но ще му се размине! Обзалагам се. Съпругът на съдебната заседателка също е в първите редици на протеста на животновъдите. Редом до Георги Ризов и Яне Янев.

От то­зи про­фил М. Хрис­тов по­лу­чил за­ка­на за убий­ство
М. Христов получи закана за убийство
Патрони и ножове в профила на Г. Ризов във Фейсбук

Баща разказа в съдебната зала как на синовете му, ученици в Спортното училище в град Сандански, са предлагани по 500 /петстотин/ лева, за да свидетелстват срещу мен. Тишина в залата! До ден-днешен.

Преди Рождество Христово в двора на Трето основно училище „Христо Ботев“ ученик е блъскан, дърпан агресивно от педагога Стоян Стоянов, като якето му е скъсано брутално, а момчето три дни не е смеело да излезе от дома си от страх. Същият Стоян Стоянов, който загубил апетит и не можел да спи.

Тормозът и насилието към дете се третира с мерките на Закона за закрила на детето. Според чл. 7, ал. 1 и ал. 2 от ЗЗД всяко дете има право на закрила от насилие и всеки, на когото стане известно за дете, преживяло насилие, е длъжен да сигнализира органите по закрила. Пуснах сигнал до Районна прокуратура – Сандански и получих постановление за отказ да се образува досъдебно производство по преписката. Познайте кой прокурор! Познахте! Прокурор Жана Захова.

Въпреки снимките на брутално скъсаното яке на момчето, които приложих и които дори Стиви Уондър, Рей Чарлс и Орхан Мурад биха видели, прокурор Жана Захова квалифицира това деяние като маловажен случай на повреждане на чужда движима вещ. В случая прокурор Захова дори не си е направила труда да се замисли, че насилието, независимо от това как се упражнява, е много сериозно, оставящо травматични следи действие. Особено върху дете.

Само да допълня: в резултат от нападението над семейството ми шестгодишната ми дъщеря близо година отказваше да излиза на разходка навън по града. До ден-днешен не иска да остава сама в стая и се стресира при всяко повишаване на тон при разговор. Беше й поставена диагноза – ТРЕВОЖНО ДЕПРЕСИВНО СЪСТОЯНИЕ, ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО, ПОСТТРАВМАТИЧНО СТРЕСОВО РАЗСТРОЙСТВО. Според прокурор Захова това би трябвало да е маловажно.

И за да завърша, НА ВНИМАНИЕТО на заместник районен прокурор Жана Захова малко извънкласна дейност, която може да разстрои равновесието на това светилище Районна прокуратура – град Сандански. Едно дете беше съблечено чисто голо, вързано и облепено с лейкопласт от главата до петите и разнасяно по стаите и коридорите на общежитието на Спортно училище – град Сандански. Настоявам също да се запознае с изповедта на две майки, входирана под  №1289/17.10.2016 г. в Спортно училище – град Сандански. Обвиненията им са чудовищни за едно българско училище.

На съдия Бузова, която беше изложила в мотивите си де що има анонимки срещу мен, ще кажа: Нямам сестра! Имам двама братя и лесно мога да го докажа. И ако сега реши да провери, а няма да го направи, ще разбере, че съм единственият учител в Спортното училище, дал кръв за дете, спукало далак в училищния двор. Защото така правят престъпниците. Нали, госпожо Бузова?

Близо тридесет години работих като педагог, учител и, надявам се, като личност за стотиците ми ученици. През годините се убедих в едно: свободолюбивият учител е смъртно опасен за образованието! Повечето учители се примиряват. Но те вече не са учители! Защото никой не е в състояние да възпитава личност, ако самият той не е. И защото образованието изисква хигиена! Нали, господин Златанов? Ивайло Златанов!

Ако все още Вие или Ваш близък не сте си съставили впечатление как ,,ефективно“ работят прокуратурата и съдът, то бъдете уверени, че рано или късно това ще ви се случи и описаното по-горе ще изпитате „на гърба” си. Предварително Ви изказвам искрено съжаление.

С уважение: МЕТОДИ ХРИСТОВ

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА: Потърсихме за коментар засегнатите страни. Съдия Николинка Бузова заяви следното: „Присъдата на Методи Христов е постановена в РС – Сандански в състав от мен и двама съдебни заседатели въз основа на закона и доказателствата по делото. Същата е влязла в законна сила, като вината му е потвърдена от въззивен състав на Окръжен съд – Благоевград, а наказанието и обезщетенията по гражданските искове са намалени”.

Прокурор Жана Захова заяви: „Присъдата е влязла в сила. Относно заканата за убийство във Фейсбук е образувано досъдебно производство, което не е приключило. Другите твърдения няма да коментирам”./Струма/


До Метогей публикува:
09 юли 2022 | 21:08
Да топкаш на Перуката кура в Стоенчовите л@йната и да го ближеш!
Борето Перуката публикува:
07 юли 2022 | 14:26
Стоенчо, расте ли сиганенцето? Правено е при групов с двама сиг@ни. Мац Мац...
Алексей публикува:
05 юли 2022 | 08:46
До къде ни докара тази демокрация. По Бай Тошово време такива пълниха Сливенския затвор,а не съчиняваха небивали истории за разходки с хепи енд.
Никола Костов публикува:
04 юли 2022 | 18:34
Злобно човече!
Бербатов публикува:
04 юли 2022 | 08:35
Още се носят легенди от почивката на Христова в Св"Власт" въпреки че минаха 2 г. Явно е била доста самотна жена.
Снежана публикува:
23 юни 2022 | 16:53
Този същия полицай на мен пък ми каза, че и Андрея също като баща и е започнала да дyxa на роми
До долния геи публикува:
23 юни 2022 | 14:29
Знаеш за всички кой с кой се фака, ама не знаеш за Марето и Маргото кой ги фака
До Митко публикува:
22 юни 2022 | 22:42
Мите, доколкото зная, Ризовия шиба Янето - Гея, а на Стиянчо жена му е родила от ром. Това го разбрах от един полицай, дето фака прокурорката Снежана. А бе, турски сериал. Друго интересува ли те?!
Митко публикува:
21 юни 2022 | 20:51
Значи без нищо получаваш заплахи във Фейса, излизаш с жената и детето, нападат те двама двуметрови, а ти невредим. Баси плитките лъжи
гонзо публикува:
20 юни 2022 | 09:19
ако разследваха, лъжесвидетелите нямаше да са толквоа смели. но така е по-лесно. кой каквото каже - това е. някои са свидетели нищо че са били в друг град, просто няма кой да се затормозява. прокуратурата пък дори не може да смята (събиране и изваждане само, не нещо сложно) думите че се насира като види човек с шапка, доказват по нбезспорен начин че става въпрос за мега посрана путка!
Бореца публикува:
19 юни 2022 | 11:50
Мяуууу
Бореца публикува:
19 юни 2022 | 03:31
Метката е бил и винаги ще бъде голям пич и мъжкар, жалко че няма повече такива истински хора, жалко за вас смотаняци долни, много жалко много бох искал лично са срещна въпросната прокурорка Захова и видиш ли милия пострадал, Стоянов, пожелавам си го, а и на тях също очаквам ви!
гонзо публикува:
18 юни 2022 | 08:31
характерно за санданските полиция, прокуратура, съд е: неспазване на закони; подкрепа за неспазване на закони; неграмотни и неверни писания; да не извършват действия, които би трябвало да извършат ако искат да ни заблуждават че работят.
Методи Христов публикува:
17 юни 2022 | 12:51
Борка, колкото и да пишеш под измислени имена, нали помниш, че те хванах да снимаш даскалиците и онанираш в тоалетната на училището?! Общ работник, чикиджия. Поддържай перуката, щото пак ще ти гепят жената. Поздрави на Стоянчо Рогоносеца.
Главната публикува:
17 юни 2022 | 08:19
До кога ще се дава трибуна на осъдени типове? Метката с многото присъди е бил невинен.
Боби публикува:
17 юни 2022 | 08:02
Мухльо, колко присъди имаш до сега? Мъжага, силен по фейсбук, женичка навън.

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?