Беласица вкара 3 на Рилски спортист като гост

20 Февруари 2022 | 10:19
0 коментара
Спорт

Беласица стартира по перфектен начин пролетния дял на Югозападната Трета лига, след като в 20-ия кръг на първенството се наложи с 3:0 като гост над Рилски спортист. Петричани показаха по-добра игра и заслужено стигнаха до трите точки, а домакините играха и последните 20 минути с 10 души на терена, след като Петър Рогозански беше изгонен. Иначе Валентин Костов (43'), Живко Димитров (63') и Аспарух Смилков (80') бяха точни за Бела.

Двубоят започна остро, като през първите минути домакините натиснаха Бела. В 27-ата минута Патрик Попов опита акробатично изпълнение със задна ножица, но след рикошет в тялото на футболист на Рилски спортист топката излезе в корнер.

В 35-ата минута Мартин Динов не успя да засече остро центриране отляво и пропусна да открие за домакините. Малко преди края на първата част Беласица създаде опасно положение, от което обаче не успя да се възползва Патрик Попов. Той изостана от топката след подаване от фланга и не успя да стигне до нея, за да я вкара във вратата на Рилски спортист.

Все пак натискът на гостите оказа своя натиск и секунди по-късно те успяха да открият. След изпълнение на ъглов удар вратарят Майкъл Матев излезе да боксира, но беше изпреварен от Валентин Костов, който с глава вкара за 1:0.

Второто полувреме започна с шут на Ивайло Захариев, но кълбото излезе в аут.

В 63-ата минута интригата сякаш бе убита, след като две от смените на Беласица донесоха ново попадение. Айвън Ангелов направи страхотен пробив, като успя да премине покрай почти цялата защита на Рилски спортист, а след това центрира по прекрасен начин към Живко Димитров. Той от своя страна засече с глава и остави вратаря на домакините без шанс - 2:0.

В 71-ата минута Рилски спортист остана и с 10 души на терена, след като Петър Рогозански извърши грубо нарушение срещу Карачоров и получи втори жълт картон.

В 80-ата минута гостите отбелязаха и трети гол. Отнов Айвън Ангелов получи добре отляво и напредна, като остана очи в очи с вратаря на домакините. Вместо да стреля обаче, той подаде надясно към Аспарух Смилков, който на празна врата покачи до 3:0.

3 минути по-късно Владислав Георгиев остана сам срещу Кирил Георгиев, но вместо да върне едно попадение за свяо тим, той стреля право в стража на Беласица. До края на срещата гостите можеха да вкарат и четвърти гол, но това така и не се случи. 

С тази победа Беласица оглавява класирането на Югозапад, като изпреварва Балкан (Ботевград), който играе днес с Ботев (Ихтиман). Петричани имат в актива си 47 пункта. Рилски спортист продължава лошата си серия от есента и записва четвърто поредно поражение. Самоковци са 13-и с 23 точки.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP