765 деца влизат в детските градини в Благоевград тази пролет, заявления се подават от 20 март до 10 април

26 Януари 2023 | 16:33
0 коментара
Общество
765 деца влизат в детските градини в Благоевград тази пролет, заявления се подават от 20 март до 10 април

765 деца ще влязат тази година в детските градини в община Благоевград. От тях 655 са за хлапета в първа група, а останалите 110 са места – в яслените групи на 4 бивши обединени детски заведения. За най-малките има 560 места в шестте ясли в общината, които се посещават от дечица от 10 месеца до 3 г.

В три детски градини е заложен прием само на 25 малчугани в първа група на 3-годишните, това са Десета градина „Мак“, ДГ „Синчец“ и ДГ „Усмивка“. В останалите утвърденият от кмета прием е в по две нови групи, като в Шеста градина „Щастливо детство“ е заложен най-голям прием от 2 групи и половина.

Общият брой на утвърдените първи групи във всички детски градини е 28,8, като тук влизат и 4,3 групи за 43 деца в смесени групи, каквито се сформират във филиалите по селата за удобство на родителите.

738 са децата в общината, които подлежат на обхващане в първа група в детските градини на Благоевград. Посещението в детските заведения е задължително от 4-г. възраст, т.е. от втора група. Очакванията на Общината са местата да са достатъчни за родителите, които ще подадат през пролетта заявления за прием в първа група на хлапетата си, тъй като от притеснения за често боледуване не всички пускат рожбите си в първа група на градините.

Срокът за подаване на документи за прием тази година е от 20 март до 10 април, като първото класиране ще се обяви на 20 април. От 15 до 19 май е срокът за записване, след което до края на месеца ще се попълват незаетите или освободени места.

Добавете Вашия коментар

TOP