16 пожарникари от Пиринско отпътуваха на мисия в Гърция

03 Юли 2022 | 10:09
0 коментара
Общество
16 пожарникари от Пиринско отпътуваха на мисия в Гърция

16 български огнеборци заминаха за Лариса, за да помагат на гръцките си колеги в потушаването на пожари. Групата се събра вчера в сградата на Областната дирекция на пожарната в Благоевград и след инструктаж бе изпратена от директора на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

„Задачата на 16-те българи е да подпомогнат дейността на гръцките пожарникари, като бъдат изнесени постове, които да реагират на всеки възникнал пожар, за да не стане голям и да предизвика жертви и тежки материални щети. Благоевград се превърна в своеобразен център, от който изпращаме пожарникари към Гърция и Северна Македония. Днес обявяваме първата по рода си мисия в ЕС, която показва солидарността към Гърция. Вашата задача е в началния момент да се хване пожарът! Знам, че вие сте най-добре подготвени! Държа да пазите своя живот и здраве, слушайте указанията на ръководителя си. Представлявате България – бъдете усмихнати! Вярвам, че ще изпълните поставените задачи, а част от изпълнението е връзката с мен – трябва да знам вашето състояние, здравето, тонуса, проблемите! Бъдете спокойни за семействата си, ще се грижим за тях, ще изпълним специални поръчки, ако имате такива“, обърна се към огнеборците гл. комисар Николов.

Първата група пожарникари, водени от комисар Василев, ще бъдат до 15 юли в Лариса, след това ще бъдат сменени от втори екип. В състава на двата екипа са пожарникари от Благоевград  Банско, Кюстендил, Перник, София и Пловдив. Българските огнеборци ще работят с техни колеги от Норвегия, Румъния, Полша, Франция и Германия./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP