Звездата на испанският футбол М. Салгадо би първи удар на турнир в Симитли

15 Декември 2018 | 16:58
0 коментара
Спорт

Мичъл Салгадо. Всеки, който гледа или играе футбол, познава добре това име. И знае кой е, как изглежда. Ние вече се познаваме лично с него. Мичъл Салгадо е в Симитли. Би първия удар на традиционния турнир в навечерието на Коледа „Иван Янчев“.

Шеметни срещи за футболната общественост и хората на спорта в Симитли се случват тези дни. Мичъл Салгадоидва ден след Лоренцо Санс, бившият президент на Реал Мадрид. Още не преживели вълнението от срещата със Санс и възможността да пипнем купата на шампионите, притежание на Реал Мадрид от преди 20 години, можахме да се снимаме със звездата на испанския футбол Мичъл Салгадо.

Големите хора от големия футбол са при нас, по покана на кмета ни Апостол Апостолов. Имахме удоволствието с тях да открием юбилейния турнир по футбол „Иван Янчев“.

По обяд множество фенове и любители на футбола се събраха на стадиона в Симитли, за да посрещнат Салгадо. Посрещна го кмета, а той, с приятелска усмивка, се спря за снимка с всеки, даде автограф на всички, протегнали химикал и лист, топка, фланелка.

В залата по обяд се чу и първият съдийски сигнал за турнира. Салгадо би първия удар от центъра. Салгадо и бившият президент на Реал Мадрид Лоренцо Санс погледаха мачовете от турнира, много деца правят добро впечатление с играта си, не скриха да споделят високите гости. А в страни от очертанията на терена е големият трофей – купата на Шампионска лига, притежание на Реал Мадрид от 1998 година. Случайно съвпадение е, че точно тогава се провежда за първи път и турнира в памет на спортния деятел от село Черниче Иван Янчев. Тази година турнирът е с 20-то юбилейно издание, 20-годишна е и купата на Шампионска лига. Ценният трофей е в залата на стадиона цял ден.

В турнира, специалното детско издание, мерят сили деца от школите на Симитли, Благоевград, Петрич, Банско и  Разлог. Награждаването на победителите ще бъде късен следобед.

Добавете Вашия коментар

TOP