Зрелищната полицейска акция! Арестуваха служители на здравната каса в Пловдив заради корупция

09 Май 2018 | 17:20
0 коментара
Криминално

Директор на дирекция е сред арестуваните служители на здравната каса в Пловдив.

Зрелищната полицейска акция, разиграла се на улица „Данаил Николаев” днес, събра погледите на минувачи, подобно на акцията с ареста на софийската кметица от април месец. Общо петима са арестуваните.

От прокуратурата заявиха за БГНЕС, че Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследване за корупционни престъпления в Регионалната здравноосигурителна каса в Пловдив. От там потвърдиха за петима задържани, но не дадоха повече информация. Такава се очаква да има утре. Арестът на ул. "Данаил Николаев" се разигра около 13 часа и продължи няколко часа. Там маскирани полицаи спряха два автомобила и задържаха двама мъже, служители на Регионалната здравноосигурителна каса. Единият от тях е на ръководна длъжност.

По същото време на други места в града са задържани още трима души, които са участвали в схемата. В задържаните служители на РЗОК е открита крупна сума пари, по първоначална информация - около 50 000 лв. Операцията е проведена след няколкоседмично наблюдение от Икономическа полиция под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP