Зрелищен маскарад в Благоевград! Плажен спасител забрави Памела Андерсън и се преобрази като чучело, арбски шейх, мечки и мечкари радват хората!

07 Януари 2018 | 13:13
1 коментара
Общество

Плажният спасител Васил Ангелов от Благоевград се преобрази като кукер и възседна дракон на днешния маскареден фестивал в областния център на Пиринско, видя репортер на медията ни.

Васил, който от няколко години работи като спасител през лятото, а зимата атакува нощните клубове в града, днес реши да се маскира като чучело, тип бостанско плашило и по този начин предизвика хиляди усмивки сред зяпачите.  

както вече информирахме, над 1500 кукери дефилират днес в Благоевград на традиционния кукерски фестивал провеждащ се в града.

Всички те показват оригинални маскарадни костюми и традиционни български носии.

Участниците в игрите пресъздават познати народни обичаи.

Най-малките участници са 3 месечният Аспарух и 4-месечната Ивайла, които разтопиха сърцата на зрителите от умиление.

По булевард "Свети Свети Кирил и Методий" не липсват и приказни герои, като арабски шейх с камила, мечки и мечкари - Пешо и Петранка, булки и младоженци, кукери, танцьори, баби, дядовци, жътвар на царевица, коминочистачи, джамджии, както и разбира се емблематичната фурна на квартал "Струмско". 

Прекрасни девойки пък водят традиционно българско хоро пред всяка една от групите.

Добавени коментари

Общината публикува:
07 Януари 2018 | 15:57
Защо не се използва новото "чудо" срещу гробищата за това мероприятие, а трябва да се блокира и без това блокираният център на Благоевград??? Защото нямат мислещо сиво вещество тези от Площад Г. Измирлиев.

Добавете Вашия коментар

TOP