Зов за помощ! Майка на четири деца от село Баничан моли за дрешки и обувки преди първия учебен ден

14 Септември 2017 | 16:53
4 коментара
Общество

Четири братчета, две от които на 7 и 8 години и две близначета на 5 годинки от гоцеделчевското село Баничан се нуждаят спешно от дрехи и обувки, алармира с тревога в Pirinsko.com майка им Верка Тупарова.

Изключително притеснена, 26 – годишната самотна майка през сълзи допълни, че като нищо утре, двете й по – големите момченца, които трябва да бъдат във втори клас може и да пропуснат първия учебен ден, тъй като  освен ранички за учебниците и помагала към тях, децата нямат дори и обувки на краката си.

„Няма значение какви са обувките, само да не са боси. Приемам и гащички и боксерки, размери по Ваша преценка. Нека всеки, който има възможност да дари дрешки за децата да се свърже с мен на телефон: 0877 022 677. Благодаря много", каза с мъка Верка Тупарова.

Тя уточни, че близнаците са с размер 107 см. за блузки и панталони и носят номер 30-ти за обувки.За по-големите момченца блузки и панталонките са съответно 130 см., единият носи обувки номер 32, а най-големия 35. 

"Случи се така, че с бащата на децата ми се разделихме преди време. Аз ги отглеждам съвсем сама, той работи на полето и ми помага финансово винаги, когато може, но работата и при него напоследък доста намаля. В момента съм безработна и съм регистрирана като такава на Бюрото по труда. Докато работех, някак си ми беше по – лесно да гледам децата, в последно време обаче ми стана почти невъзможно. Не мога да смогна да платя разходите и купя храна. Парите, които ми изплащат като обезщетение на безработна от Бюрото по труда не стигат почти за нищо, едвам връзвам двата края. Не мога да започна и работа, тъй като съвсем сама се грижа за близнаците, които не ходят на детска градина, защото нямам пари да плащам дори и таксата за нея. Положението ни  е отчайващо. Чрез вашата медия, отправям молба към всички добри хора, които имат възможност да помогнат с каквото могат на мен и децата ми”, заключи Верка Тупарова.

За контакти: Верка Тупарова 0877 022 677

 

 

Добавени коментари

Аз публикува:
17 Септември 2017 | 12:28
Ако беше от ромски произход, веднага щяхте да кажете " циганска работа" ! А защо е родила толкова дечица? Те нямат вина...милите! Като нямате възможност, защо сте ги създали? Освен това доколкото знам такса за градината от 3-то дете и след него няма. Умеете да се догаждате пред медиите и да събирате състрадателност. Жал ми е за дечицата, но не мога да помогна, защото имам само едно момиченце, нямам дрехи за момченца. И аз искам поне още едно дете, но за да успея да подсигоря всичко необходимо на моето дете, не смея да си го позволя! И да от ромски произход съм, но ако бях на нейното място, щяхте да ме плюете, а не да казвате, че държавата е виновна! Работа има...навсякъде се търсят работници, има , за тези, които търсят! Лично аз работя на 2 места, задоволявам си нуждите и не моля никой за нищо!
Истина публикува:
17 Септември 2017 | 08:29
За съжаление в България тази жена не е единичен случай,а като гледам не е и от малцинствата. Заради безработицата и безхаберието на политиците няма раждаемост
Незнаещ истината публикува:
14 Септември 2017 | 22:57
Знаещ истината,ми ти като умен купи дрехи и обувки бе не давай пари Ъхъ
Знаещ истината публикува:
14 Септември 2017 | 22:44
Ей тая е Про......ка бе дава си парите на някъв шал пие и се друса да не мислите че ще отиде нещо за децата!!!

Добавете Вашия коментар

TOP