Зорница Кралева: Спечелихме още един проект в настоящия програмен период, съвместно с Р. Македония, който отново е с екологична насоченост

15 Юли 2016 | 13:47
0 коментара
Общество
Зорница Кралева: Спечелихме още един проект в настоящия програмен период, съвместно с Р. Македония, който отново е с екологична насоченост

Спечелихме още един проект в настоящия програмен период, съвместно с Република Македония, който отново е с екологична насоченост. Това обяви на пресконференция днес Зорница Кралева, зам.-кмет по европейски програми и проекти на община Благоевград. 

По думите й той е на стойност около 400 хиляди евро, като чрез него ще бъде въведено LED осветление на територията на Община Благоевград и Община Делчево. 
„Надявам се, че сътрудничеството ни с Македония ще продължи и за в бъдеще, тъй като, живот и здраве, се очаква да получим още една покана за набиране на проектопредложения. Също така имаме още един одобрен проект с Община Делчево, който стои в резервите, като неговата цел е надграждане на този проект, който завършваме сега, с наименование „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица”, коментира още заместник-кметът. 

По думите й проектът е бил на стойност около 500 хиляди евро.

„Мисля, че успяхме да реализираме проект абсолютно положително с колегите от Македония. Успяхме да подобрим привлекателността и качеството на живот, подобрихме организацията при управлението на водите, повишихме защитата от негативни ефекти при наводнения в трансграничния регион“, обясни Кралева.

Тя добави, че за изпълнени всички строително-монтажни работи и по двете реки, осъществени са редица информационни мерки, проведени са три обучения на територията на Благоевград и Делчево. От своя македонските партньори по проекта изразиха задоволството си от реализирането на проекта и благодариха на Община Благоевград за доброто партньорство. 

Зорница Кралева изрази благодарността си към координатора на проекта от българска страна Георги Ивановски и Мая Спасова, която е била ВиК инжинер на проекта.

„Също така благодаря на финансова дирекция, които осчетоводяваха, които се справяха с всичките трудности, тъй като знаете, че това е проект, който се изпълнява в евро, и съответно средствата, които се усвояват, идват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от трите източника, съответно“, поясни Зорница Кралева.

Тя каза още, че по този проект няма нанесени финансови корекции от страна на отпускащия финансирането орган, което означава, че той е един от добре завършените проекти в рамките на предходния програмен период. 

Добавете Вашия коментар

TOP