Зоран Заев: Няма друга Македония, освен нашата

22 Септември 2018 | 08:34
1 коментара
Политика

 "Няма друга Македония, освен нашата", заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев в интервю за електронната гръцка медия "Прототема".

Неговото изявление е част от усилията му да накара гражданите на страната да гласуват по време на референдума за ратифицирането на Договора от Преспа, който сложи край на дългогодишния спор за името и дава възможност на Македония да се присъедини към НАТО и да започне преговори за членство в ЕС.

"Северната част на Гърция е Гърция, а западната част на България е България. Няма друга Македония, освен нашата. Няма друга на света. И знаейки нашите перспективи за в бъдеще ние трябва да го направим за следващите поколения, за нашите деца. И за това е аз смятам, че имаме сериозна причина да се обединим", заяви Заев.

В същото интервю Заев повтори, че ратификацията на договора ще доведе до това "македонския народ" да имат международно призната страна и признат "македонски" език, като добави, че след това никой не може да опровергае "нашата македонска идентичност." 

Заев сподели, че добавката "Северна" към името на страната не е лесно за приемането гражданите, но призна, че позитивите от сделката за името са повече от негативите. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Комшии публикува:
22 Септември 2018 | 18:19
Голям хитрец! Този ще постигне всичко, което иска, а ние завинаги ще се простим с Македонската си носталгия. Важното е да сме здрави!

Добавете Вашия коментар

TOP