Знакови фигури от ГЕРБ не вдигат телефона на Цветанов! Негов човек трепери!

09 Юли 2019 | 08:01
0 коментара
Политика

Цветан Цветанов остава все по-сам, след като Бойко Борисов му показа червен картон в ГЕРБ, съобщава БЛИЦ.

Медията ни узна, че няколко от доскорошните съпартийци на Цветанов вече не отговарят на мобилните му позвънявания. Без отговор остават и напомнителните SMS-и, които доскоро са прелитали като бели гълъби.

В ГЕРБ са възприели по категоричен начин думите на Борисов, че Цветанов е извън ГЕРБ и да го питат за него, е все едно да питат БСП за Жан Виденов. И са отсекли всичките му клони. На Цветанов са обърнали гръб дори видни депутати, които преди години сам е поставял на водещи места в изборните листи. Същото се отнася и за високопоставени чиновници в държавната администрация.

Бившият силов министър в първото правителство на Бойко Борисов, си дава сметка колко преходни и нетрайни са партийните приятелства, повечето от които изградени върху безмилостната основа на интересите.

Първоначално той имаше идеята да се включва със свои коментари по актуални обществени теми, но негативната реакция на Борисов по негов адрес, изглежда е охладила намеренията му и сега единственото което му остава е да спортува. 

Формално Цветанов все още се води зам.-председател на управляващата партия. Той ще бъде заменен на 7 юли (неделя), когато ГЕРБ свиква голям форум.

Един от най-приближените до Цветанов - Пламен Нунев е силно притеснен, че ще загуби мястото си като член на Изпълнителната комисия в края на седмицата. Нунев все още е лоялен на Цветанов и обсъжда много от горещите събития, но има едно наум, че близостта му ще го отдали от ръководната позиция в ГЕРБ.
 

Добавете Вашия коментар

TOP