Знаете ли, че... Туршията пази от грип!

30 Януари 2018 | 14:41
0 коментара
Любопитно

Народната медицина е най-добрият приятел на болния човек в разгара на грипната епидемия.

Чесънът, който е известен като "зеления антибиотик", е най-големият душманин на болестите. Той се използва от векове, като изследвания са показали, че зеленчукът е богат на етерични масла, азотни вещества и витамин С. Освен това е силно наситен с калий, натрий, магнезий, желязо, калций и фосфор.

Лечението с чесън може да е чрез директна консумация или налагане с компрес. Може да хапвате целите скилидки, като е препоръчително да премахвате жилката вътре, тъй като дразни стомаха. Ако решите да си правите компрес, който да наложите върху гърлото, счукайте скилидките на ситно. Важно уточнение е, че при подобна обработка не се губят ценните вещества в зеленчука.

Единственият начин, по който народът може да се снабди през зимата с витамини, са туршиите и киселото зеле. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. С похапването на зимните ястия можете ефикасно да се предпазите от злите симптоми и да не се предавате пред болестта.

Друг популярен метод за лечение е с отвара от билката орлови нокти. Нейното приложение срещу болестта тръгва от Китай пред векове и качествата й са сравнявани с пеницилина. Пиейки отварата от орлови нокти, вие може да потиснете симптомите на грипа.

Сок от прясно изцеден лимон и по една чаша червено вино на вечер могат също да прогонят болестта. Стрит джинджифил с мед успокоява болките в гърлото, както и предизвиква изпотяване и по този начин тялото изхвърля токсините.

Кантарджиев отчете, че има леко намаляване на броя на болните от грип. Той обяви, че при 139 хиляди болни през седмицата 15-21 януари, през миналата са 120 хиляди. Към момента грипна епидемия е обявена в шест области на страната. Експертът допълни, че от началото на годината от грип са боледували около 400 хиляди души.

Добавете Вашия коментар

TOP