Зимните ни курорти в готовност да посрещнат първите туристи, Банско в очакване на най - много чужденци

20 Ноември 2019 | 11:35
1 коментара
Общество

Министър Николина Ангелкова съобщи, че курортите ни са готови за новия зимен сезон.

И тази година се очаква най-много нашенци да посетят Боровец и Пампорово, а най-много чуждестранни – Банско.

Същевременно стана ясно, че ще бъдат предложени законови промени след фалита на компания „Томас Кук“. Обсъждат се варианти като да се повиши задължителният минимален праг на застраховката „Гражданска отговорност на туроператора“. В момента над 1150 от регистрираните туроператори са на минималния праг от 25 000, който е недостатъчен.

Министър Ангелкова поясни, че ако един туроператор трябва да покрие евентуален риск на туристи при 600 лева пакет, това са не повече от 41 човека, което няма как да защити и гарантира интереса. По темата ще бъде създадена работна група, в която ще влязат представители на бранша.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
20 Ноември 2019 | 23:01
Почвайте зимния сезон, почвайте! Споко, бе те туристите само това чакат - пържола за 250 лв. с гъбен сос! ХА! А най-забавното нещо във Facebook е, че като напишеш нещо за някого и 30 други си мислят, че е за тях! СМЕЕХ! А, да - и поздрави на предателчетата, които минаха в другия отбор, разбрах че всяка седмица сте на отчет при кмета, а?! ПАРОДИЯ! Е скоро ви готвя сафари, миличките ми! Аз ще съм лъвът, вие - газелата! ХАХА!

Добавете Вашия коментар

TOP