Здравка Чимева, Благоевград: Екзотичните дестинации са търсени от туристите, но не по Коледа и Нова година

19 Декември 2017 | 07:56
0 коментара
Общество

Екзотичните дестинации са търсени от туристите, но не по Коледа и Нова година. Това каза за „Фокус“ Здравка Чимева, специалист в областта на организираните почивки от Благоевград.

По думите ѝ обикновено хората, които имат по-големи финансови възможности предпочитат зимата да пътуват до топли страни като например Бали, макар че там се очаква да изригне или затихне вулканът.

„Има и много записвания за Индия. Общо взето светът е отворен и хората пътуват доста, но в зависимост от финансовите им възможности и разбира се желанието им“, каза още Чимева.

Тя добави, че заради проблемите на остров Бали има отлив от туристи за там.

„Абсолютно нормално е всички да се страхуват. До колкото знам от моя колежка Анна Горозданова, която е в Бали, много почивки са анулирани, а пътуванията са стопирани, което е много жалко, защото това ще попречи на туризма там, както и в много други дестинации. Знаете, че на много места туризмът е един от основните поминъци и именно от него зависят доходите и приходите на хората“, коментира Чимева.

Според нея определено има отлив на туристи за Бали, което е нормално, тъй като това всъщност е един съвсем естествен инстинкт за самосъхранение на хората.

Добавете Вашия коментар

TOP