Затвориха магистрала "Хемус" в двете посоки!

28 Февруари 2018 | 14:48
0 коментара
Общество

Създава се организация за затваряне за движението по АМ "Хемус" в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР във Варна.  

Автомобили няма да бъдат допускани да се движат по магистралата от всички пътни възли. Усложнена е обстановката в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от Ямбол - Бургас.

Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич.

За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево. В град Аксаково, считано от 12:00 часа днес до 24:00 часа на 01.03.2018 г., е обявено бедствено положение. Усложнена остава обстановката в цялата област. Апел към шофьорите: Не предприемайте пътуване в областта, както и в Северозточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение.

Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

"БЛИЦ"

Добавете Вашия коментар

TOP