Затварят училищата при повишаване на броя на заразените с COVID-19

07 Януари 2022 | 10:29
2 коментара
Общество
Затварят училищата при повишаване на броя на заразените с COVID-19

При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас ще се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките. Това заяви зам.-здравният министър доц. Георги Иванов в ефира на NOVA. “Очакваме след два, три дни да видим какво е станало през ваканцията. Децата разнасят в семействата си вируса“, аргументира се той. 

Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души, уточни той. 

Зам.-здравният министър обяви още – България е договорила и е готова да внесе новите две нови лекарства. Те са специално разработени за борба с COVID-19. Единият препарат е на Pfizer, другият е на Merck. Общо 50 хиляди опаковки ще бъдат доставени от двата лекарствени препарата.

Той обяви, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента се водят 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но помага за по-лекото протичане на заболяването”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

В София COVID леглата са заети на 60%, заяви още той. По думите му общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. „Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обяви още доцентът. 

Добавени коментари

Даскал Ботьо публикува:
07 Януари 2022 | 12:17
Образователната система издиша. Нормално ли е учениците са имат по 3 часа на ден, а другите да са свободни, защото учителите са болни? Положението е тежко, тези малоумници от РЗИ какво чакат?
Въведете име... публикува:
07 Януари 2022 | 11:23
Параноя тресе всички"управляващи"!Няма проблем със фалшивите сертификати, защото лекарите не биха го допуснали, може да има изключения, но не е сериозно, както се плаши доФтора!

Добавете Вашия коментар

TOP