Застархователи с дарение към парка за танцуващи мечки край Белица

27 Юни 2019 | 13:08
0 коментара
Общество

Екипът на Парка за танцуващи мечки край Белица получи парично дарение от служителите на една от застрахователните компании в България.

„Инициативата бе на самите служители, които са искали да съберат средства за добра кауза и ни попитаха, с какво могат да ни помогнат. След кратко размишление решихме, че сумата, която предлагат над 2 хиляди лева, ще използваме за закупуване на лекарства на две от мечките Мишо и Габриела, които имат нужда от скъпи болкоуспокояващи медикаменти.

Мишо вече е доста възрастен и забелязваме симптоми за остеопороза, а Габриела е за съжаление с ампутирана лапа и в бъдеще очакваме и при нея да се развие някакво подобна здравословна проблематика. Само за един месец лекарствата на мечките струват повече от 1 600 лева“ – коментира за Радио Благоевград Димитър Иванов, управител на мечото селище.

Той уточни, че досега е имало и други подобни дарения за мечките, но повечето са от чужбина. Всеки, който желае да подпомогне дейността на Парка, може да го направи, като се свърже с ръководството.

„Често се случва да имаме целенасочени дарения, като например, преди време бяха дарени средства за изграждане на вътрешна ограда в Парка. Надяваме се, тази година да направим медицинския преглед на мечките с проблеми в очите, тъй като Парка приюти доста мечки с подобни проблеми“ – коментира още Димитър Попов.

Той уточни, че туристическия поток вече се увеличава в разгара на летния сезон. Вече има осигурен екскурзовод с английски език, който ще обслужва английско говорящите туристи.

Добавете Вашия коментар

TOP