Засилен трафик по пътищата, мерки за сигурност

22 Декември 2018 | 15:09
0 коментара
Общество

Голямото пътуване продължава. Хиляди автомобили напуснаха столицата още в петък. Очаква се за Коледа около 260 000 автомобила на тръгнат на път. Трафикът ще бъде интензивен.

Най-натоварено ще бъде движението по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”. От Пътната агенция обещаха, че през следващите дни ремонти няма да има, за да не се затруднява допълнително придвижването. 

Пътна полиция създава специална организация на движението, която да подпомага извеждането на трафика от големите градове. Върви и специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, която ще следи за неправоспособни водачи.

Предвидени са повече техника за контрол над скоростта и повече патрули по пътищата. От 9.00 до 14.00 часа днес ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по републиканската пътна мрежа. 

БДЖ е осигурило над 15 000 допълнителни места във влаковете в най-натоварените посоки - от София към Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград. Хиляди пътуващи са готови да посрещнат и автогарите и аерогарите в страната.

Засилени мерки за сигурност по жп гарите, автогарите и аерогарите у нас. През следващите дни ще има струпвания на много хора на различни обществени места. Специални мерки заради големия брой пътуващи хора предприемат и от Пътната полиция. Към момента всички полети на Летище София кацат и излизат по разписание.

„Имахме няколко сигнала за закъсняващи или отменени полети, но това е напълно нормално в зимния период. Най-много българи се връщат от Лондон, Германия и Испания, за да прекарат празниците у дома. Най-много български граждани пък ще пътуват отново за Лондон. Това е така, защото изключително много българи живеят в Англия”, обясни представителят на онлайн туристическа агенция Ванина Хаджиев пред "Събуди се" по NOVA.

Тя съветва пътуващите да планират пътуванията от по-рано.

Освен на летището, засилено полицейско присъствие има и на гарите.

„Има над 90 допълнителни автобуси. За една линия има предвидени по два автобуса от всяка една фирма, за да се поемат всички желаещи пътници”, каза автобусният превозвач Петър Захариев. Според него това, че багажът на пътниците не се проява може да създаде проблеми.

„Забранено е да се траспортира багаж без придружител. За това следи и персоналът. Освен това е хубаво и всички пътници да следят за съмнителен багаж или пътник и при проблем да сигнализират съответните органи”, допълни Захариев. Той каза още, че използването на колани е задължително.  

„Хората не бива да се притесняват от засиленото полицейско присъствие. Ще има и жандармерия. Органите на реда ще следят за евентуални терористични атаки или подобни престъпления”, заявиха от СДВР.

В навечерието на Коледа органите на реда ще гарантират безопасността с повече служители, включително цивилни, на обществените места, в църкви, обществени сгради, както и по коледните базари и концерти.

В сила са и обичайните антитерористични мерки. Органите на реда призовават и гражданите да бъдат бдителни.

Добавете Вашия коментар

TOP