Засилен трафик от автомобили в Пиринско, три катастрофи затрудняват движението по главен път Е 79

29 Април 2019 | 12:45
0 коментара
Криминално

Три пътни инцидента затрудняват движението по главен път е 79 между Благоевград и Симитли, предаде репорте на Pirinsko. сom

При първия инцидент, на платното в посока София са се ударили две коли, катастрофата е станала в близост до разклона за селото, срещу известно заведение. На място е полицейски екип, все още няма данни за пострадали хора, има материални щети по колите.

С леки материални щети са и автомобилите в другата катастрофа, станала в близост до авто къща, отново край Железница. На мястото на инцидента полиция все още няма, данни за пострадали към момента липсват.

Тежък е трафикът на главен път Е-79, по-натоварено е движението в посока София. „Голямото прибиране започна“, коментират пътуващи. 

В последния почивен ден за Великден, на 29 април, се очаква движението по основните пътища в страната да бъде натоварен. 

От Агенция Пътна инфраструктура са въвели мерки за безопасността на пътуващите. 

Една от тях е спирането движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Агенция Пътна инфраструктура апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. 

Добавете Вашия коментар

TOP