Защо в тенджерите кипи нашата смърт?

25 Април 2018 | 17:37
0 коментара
Любопитно

Черният дроб, заедно с жлъчните пътища и жлъчния мехур са като преработващ комбинат.

Той не почива дори и през нощта: очиства кръвта от токсини и ги събира в жлъчката. Има много тясна връзка между системата за храносмилане, черния дроб и кръвообращението. Ние дори не подозираме колко важно е черният ни дроб да работи правилно.

В потвърждение на това може да приведем следния пример. Често търсим причината за отоци по краката в нарушение на сърдечносъдовата система, но в действителност, това може да се дължи на лошия лимфен поток в черния дроб.

Това способства натрупването на газове в дебелото черво, притискайки черния дроб към гръдния кош и компресирайки долната куха вена, което води до силно изразени отоци. И в този случай може да ни помогне копърът, а не спешната кардиограма. Та нали при метеоризъм при малките деца просто им даваме да пият чай от копър.

А защо забравяме за това, когато става въпрос за нас самите? Ако поставите каквото й да е масло да заври, то ще се превърне в отрова.  Защо тогава сме още живи?  Само защото имаме черен дроб.

Той е в състояние да се справи с всички токсини, които навлизат в организма. Пол Брег пише: “В тенджерите и тиганите кипи нашата смърт”. 

 

Добавете Вашия коментар

TOP