Защо трябва да ядем хляб редовно?

15 Март 2019 | 15:58
0 коментара
Любопитно

Когато човек реши да отслабне, първото, което маха от менюто си, е хлябът.

Но е голяма грешка да не консумирате изобщо хляб, тъй като той е много полезен за организма.

Хлябът е важен източник на ценни растителни белтъчини, който съдържа редица незаменими аминокиселини. Хлябът е източник на витамини от групата В. Той служи като всекидневен доставчик на растителни влакнини.

Хлябът е източник на необходими минерални вещества и най вече калий, калций, магнезий, натрий, фосфор и желязо. В белия хляб няма да намерите всички тези витамини и минерали, но те се съдържат в пълнозърнестият хляб, както и в хляба от покълнали зърна.

Ако премахнете изцяло хляба от менюто си, първото, което ще се случи, е че ще изпаднете в депресия, ще станете избухливи и раздразнителни, ще се преуморявате твърде лесно.

Освен това ще сте постоянно недоволни от себе си и няма да сте уверени в собствените си сили. Това се предизвиква от липсата на достатъчно витамин В, който се съдържа в големи количества в хляба. Той изпълнява ролята на регулатор на функциите на нервната система и е сериозна защита срещу стрес.

Следващата неприятност, която ви очаква, ако се откажете от хляба, са проблемите със стомаха, тъй като хлябът съдържа много влакнини, които подобряват работата на червата.

Ако изцяло игнорирате хляба, това може да се отрази негативно върху състоянието на вашите кожа и мускули. В пшеничните продукти се съдържат много полезни аминокиселини.

Мекият бял хляб е вреден за организма, но е много трудно да се въздържите да хапнете поне малко от него, тъй като е мек, ароматен, с хрускава коричка.

Но точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит.

Добре е да съчетавате хляба със супи, тъй като така организмът ви получава двойна полза – от супата и от полезните влакнини в хляба, които ще ви заситят.

Добавете Вашия коментар

TOP