Защо МВР мълчи за акцията на ГДБОП в Пиринско! Кои са полицаите покровителствали мафията на тютюна в България

29 Юни 2018 | 14:00
6 коментара
Общество

Защо МВР мълчи за акцията на ГДБОП в Пиринско! Кои са полицаите покровителствали мафията на тютюна в България? Кой допусна групата да работи близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв акциз на месец? 

Припомняме, че преди 4 дни ГДБОП разби организирана престъпна група за производство и търговия на "зеленото злато" тютюн. 

Това е най-голямата група за търговия с тютюн на територията на цялата страна с ръководител 40 - годишният Евгени Хавальов. Всички участници в групата са от хаджидимовското село Абланица.

Изненадващо вчера Специализарания наказателен съд освободи от ареста боса на групата с мярка домашен арест, а на другите 10 обвинени е наложена парична гаранция. Специализираната прокуратурата протестира мярката пред Апелативен наказателен съд.

В неврокопско цари паника. Коментира се, че десетки свидетели са притеснени, защото босът Евгени Хавальов е въоръжен и опасен със силно лоби в полицията и подготвял бягство в Гърция.

При акцията Антимафиотите откриха производствени помещения край София и Абланица, машини за рязане на тютюн, машини за пакетиране, броячна машина за пари, компютри, телефонни апарати и сим карти, квартира в Благоевград, автомобили, с които е правена логистиката, голямо количество тютюн, пликове на спедиторска фирма за транспортиране на пратките.

Групата е действала близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв акциз на месец.

Над 150 пратки на ден са изпращани на различни адреси в цялата страна по спедиторска фирма, като цената на 1 кг. тютюн е между 30-40 лева от сорта Верджиния и Марлборо.

Как действала групата: 

Ръководителя на групата Евгени Хавальов осигурявал финансов ресурс и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик. Парадирал, че имал контакти със служители на МВР, ДАНС, както и полицейски чедър от РУП-Гоце Делчев, един пансиониран началник от полицейската система, двама действащи полицаи от 01 РУП-Благоевград и служители на ОДМВР-Област София. 

Най-основният служител във фирмата е съпругата на Хавальов - Сузана, която по всяко време на денонощието е получвала поръчки и изпращала по мейла завката на компютара до цеха в село Кътина, столичния район „Нови Искър“.

Всеки ден от Благоевград са пътували най-приближените хора на Хавальов. В областния център наели квартира в кооперация и гараж, където криели автомобила, с който пътували до с. Кътина, столичния район „Нови Искър“ и с Равно поле, Община Елин Пелин.

От елинпелинското село Равно поле взимали предварително приготвен нарязан тютюн, където го транспортирали до пакетажният цех в с. Кътина. Там се опаковал тютюна в кашони и пликове на спедиторска фирма и се изпращали по адреси подадени от мейла на съпругата на Хавальов. Парите се връщали с наложен платеж по спедиторската фирма, където можеби има замесен служител, който изпращал парите до ръководителя по автобусите пътуващи по трасето София - Благоевград - Банско - Гоце Делчев. 

Припомняме, че преди няколко дни в Гоце Делчев имаше жестоко убийство, където ексфутболиста Марио Метушев закла приятеля си "Дзъмбо" заради тютюнева афера. Бяха запалени автомобил и трактор на служители на МВР в община Хаджидимово. Под сурдинка се коментира, че има финансов скандал между ченгетата и боса. 

Акцията на ГДБОП разтресе ОД на МВР-Благоевград. Убийство, арести, палежи в неврокопско са достатъчни да има уволнени полицаи! Кога?

Добавени коментари

Nqkoi si публикува:
02 Юли 2018 | 17:28
Neka pyrvo gospodin Zaikov si vyrne telefonite i parite i betonite i togava da govori , koi napravi remonta v sofiq
Гражданин публикува:
01 Юли 2018 | 23:18
От Абланица има много измет,време е да се разрине боклука
до хаджиев публикува:
30 Юни 2018 | 10:15
Хаджиев време е да удариш по бюрото като мъж и да започнеш чиската на корумпираните полицаи в мвр благоевград гоце делчев е мелко казано мафия. Там куките взимат пари от криминалния контингент търгуват с цигари, незаконно гориво, мигранти. Говорисе, че един полицай взимал 45 000 лева връща едва 20 а за другите си прави углушки и ето че започват палежите на коли-къщи-трактори и т.н
СИМО КОРУПЦИЯТА публикува:
29 Юни 2018 | 21:05
СИМО СИМЕОНОВ БОС В МВР ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА БОСА НА БОП БЛАГОЕВГРАД КОРУПЦИЯ РЕКЕТ НАРКОТИЦИ ЗАПЛАШВА СВИДЕТЕЛИ ОЧАКВЙТЕ МНОГО ЕКСКЛОЗИВНИ КАДРИ НА КРИМИ БОСА НА БОПА СИМЕОН СИМЕОНОВ СНИМКИ
Брика публикува:
29 Юни 2018 | 20:57
В случая отношение има специализирана прокуратура, а не "гоцеделчевската"
Hahaha публикува:
29 Юни 2018 | 16:04
Тресе се главата на Бриндо, за да му се четът статиите. Друго не се трес. Просто загоцеделчевската прокуратура това не е престъпление и полицията не се занимава....

Добавете Вашия коментар

TOP