Защо жените започват да слагат канабис във вагините си?

04 Февруари 2016 | 06:30
0 коментара
Общество
Защо жените започват да слагат канабис във вагините си?

В последната битка във войната срещу мъчителните менструални болки учените изобретиха вагинални свещички, пълни с канабис, предназначени да бъдат вмъкнати във влагалището, пише "Индепендънт", цитиран от Фронт бг. Свещичките са хит на пазара в САЩ, въпреки че лечението все още не е одобрено от регулаторния орган на наркотиците в страната.

Много жени изпитват страшни болки по време на менструация, като най-силни те са през първите дни. Болезнената менструация (дисменорея) е медицински термин за менструални крампи - тъпи и пулсиращи болки в долната част на корема.

На помощ обаче се появяват свещичките от канабис. Формата им наподобява тампони и се поставят лесно и удобно. Свещичките доставят единствено обезболяващия ефект от растението, без да опияняват потребителите.

Всяка капсула съдържа 60mg тетрахидроканабинол, 10mg канабидиол и какаово масло. Продават се в опаковки по четри и струват 44$(78,76лв.).

Компанията, която произвежда нестандартното биле е кръстила продукта си "Fiora". На този етап "Fiora" може да бъде закупена само в американските щати, в които употребата на канабис е законна, като дори там свещичките не са официално одобрени от властите и лечебните им свойства не са признати.

Но действат ли вагиналните свещички реално? Рецензент на сайта на производителите пише, че: "В рамките на 20 минути всичките ми спазми напълно изчезнаха." 

Добавете Вашия коментар

TOP