Заради забележка за силна музика! Нападнаха с бокс и запалена резачка пастора на църквата в Разлог

22 Август 2019 | 09:55
0 коментара
Криминално

Забележка заради силна музика доведе до междусъседски бой в Разлог. Пасторът на местната църква Минчо Минчев се отърва с посинено лице и отоци, а петгодишното му дете като по чудо не пострада, след като бе счупен прозорецът над леглото му.

Екшънът се разиграл в ранните сутрешни часове във вторник на ул. „Марица“ в квартал „Нов път“ в Разлог. Заради силна музика, идваща от дома на председателя на местното читалище „Развитие“ Николай Минков, около три часа в нощта на понеделник срещу вторник местният пастор Минчо Минчев не издържал и през прозореца направил забележка да я спрат. Отговорът идва малко по-късно – под формата на счупен прозорец на къщата му. Стъклата падат буквално до главата на петгодишното му дете, което спяло в същата стая. Излизайки да провери какво става, Минчев е посрещнат с юмруци от съседите си.

„Излязох да видя какво става и ме удариха с бокс. Не можах да разбера кой точно ме удари. Само виждах много ръце, но от кого дойде ударът, не съм сигурен. Продължиха да ме удрят по лицето и тялото. Излязоха много от съседите и две момчета също бяха ударени, както и съпругата ми. Дойде полицията, но само ги предупреди и не задържаха никого, въпреки че аз им казах, че тези хора вилнеят и са като обезумели. Освен че бяха пияни, мисля, че бяха и дрогирани. Полицията си тръгна, аз се прибрах, а с мен влязоха мои приятели, за да ме подкрепят. Бяхме седнали в хола, беше вече около три и половина-четири без нещо, те продължиха с агресията и счупиха още един прозорец. Запалиха резачката, нахлуха в двора ни и започнаха да отправят заплахи. Подадохме повторно сигнал в полицията, но никой не се отзова. Не исках да излизам навън, за да не се стига отново до бой. Преместихме се всички в южната стая. След като видяхме, че нещата не се успокояват, излязохме през къщата на съседите и с колата на един приятел отидохме да пренощуваме на друго място. Всички съседи са изумени от погрома, който направи този човек. Детето изживя истински ужас, това за него е огромен стрес, от който още не може да се отърси. Не иска дори да се прибере вкъщи от страх. Смятам да потърся педиатър, за да направим консултация. В кой век живеем, в каква страна?? Не може да се постъпва по този начин. Аз съм родолюбив човек и искам да съм пример, но понякога се случват неизбежни неща, над които нямаме контрол”, разказа за инцидента пострадалият пастор Минчо Минчев.

Той обясни, че в основата на всичко са дрязги, които двамата имат от известно време. Те са заради пристройка, която е на границата между неговия имот и този на Минков. Дал съгласие съседът му да строи, но при условие че е с височина около пет метра, не повече. Впоследствие обаче Минков решил да вдига още един етаж.

„Съгласих се да вдигне пет метра, не повече. Има дори и прозорци, което не е много редно на граница, но се съгласих, все пак сме съседи. Той обаче иска да вдига още нагоре и му казах категорично, че не съм съгласен, но той продължава да упорства. За това, че му отказах, се влошиха отношенията ни и се стигна до инцидента“, каза пасторът.

В нощта на инцидента на място се е отзовал и екип на Спешен център – Разлог, който е оказал помощ на Минчев. Завчера той е прегледан и в МБАЛ – Разлог. Заради агресията на съседите си и от страх да не се стигне до повторна саморазправа той е отпътувал със семейството си за Кюстендил при близките на съпругата му. Минчев обаче е категоричен, че ще подаде жалба срещу съседа си Минков.

Репортер на „Струма” потърси за коментар и ответната страна, но Н. Минков не беше вкъщи. Той отказа да разкаже по телефона своята версия за случилото се, а минута след това чрез работниците в къщата му, които помагаха при новото строителство, помоли да напуснем мястото.

Оказа се, че за строителството, което е предприел, Николай Минков няма разрешителни от община Разлог и то е незаконно.

Съседи споделиха, че са чули за инцидента, но отказаха да коментират подробности. Признаха, че между двете семейства има пререкания заради строежа на Минкови, но с мотива, че не са запознати, не пожелаха да влизат в подробности. Потвърдиха и за силната музика в нощта на инцидента./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP