Заради препълнени отделения: Връщат пациенти с по-леки симптоми от болницата в Благоевград

24 Октомври 2020 | 11:28
0 коментара
Общество

Връщат пациенти с по-леки симпроми в Белодробната болница в Благоевград. Приемат се само пациенти в по-тежко състояние и с развита пневмония, защото отделението е напълно заето, предава БНТ.

Три медицински лица са с положителен резултат и лекарите, които в момента работят тук, са на предела на силите си. Двете COVID отделения в другата многопрофилна болница в Благоевград са със запълнен капацитет.

Едно или две свободни легла има единствено в инфекциозно отделение, това накара директорът на лечебното заведние да разкрие и да преобразува отделението “Уши, нос, гърло” отново в трето COVID отделение, така че да може да се приемат и пациенти, които са в тежко състояние.

Двете COVID отделения на Благоевградската многопрофилна болница са запълнени. От днес и ушното отделение е преобразувано – там вече ще лекуват болни от коронавирус. Няма нито едно свободно легло и в белодробната болница в града.

Трима души от персонала на белодробната болница също са с COVID пневмонии. По-сериозно е състоянието на лекаря. Към момента той е настанен в COVID отделението, в което работи.

По-строги мерки са въведени от петък и в Сандански. Отменят се всички масови и развлекателни мероприятия на открито и закрито, репетиции и спортни занимания. Задължителното става и носенето на защитна маска на територията на Общинския и Животински пазар в курортния град. Въвежда се и по-строг контрол за спазването на противоепидемичните мерки.

Добавете Вашия коментар

TOP