Заради пандемията: Царят на закуските Димитър Бакалов затвори закусвалните си в Благоевград

02 април 2020 | 11:16
2 коментара
Заради пандемията: Царят на закуските Димитър Бакалов затвори закусвалните си в Благоевград

Масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят.

Причината е, че не успяват да покрият изискванията на Регионалната здравна инспекция за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация. Освен това през последните седмици са намалели и оборотите им.

От 9 обекта в Благоевград Димитър Бакалов вече е затворил осем от тях. Преди извънредната ситуация е имал персонал от 30 души, в момента вече е съкратил над 20.

„Агенция по храните имат едни изисквания, на щаба са други изискванията. Те двете институции не са свързани една с друга, нямат покритие върху нещата и от там се получава разминаване на нещата, което не помага на хората изобщо“, заяви пред БНТ Бакалов.

Производителят казва, че взима всички необходими мерки за безопасността както на служителите си, така и на клиентите. А промяна в цените на доставките няма, затова не се очаква и промяна в цените на закуските и хляба.

„Всичко се продава на гише. Жената, която работи вътре, няма допир с жената, която работи отвън. Има отделно помещение, където никой не се допира до изпечените закуски. При този начин на работа ние не виждаме, какъв ще е проблемът“, добави той.

Производителят не е сигурен, че след като отмине кризата, ще успее да отвори отново всичките си търговски обекти.


ne e mi6ok публикува:
02 април 2020 | 19:11
ne e mi6ok a istinski 4ovek i kava istinata a tq e 4e gerb 6te pogrebe bugariq
Tozi публикува:
02 април 2020 | 11:40
Stiga veche de,kakav car e toia mishok che neshto ne shvashtam

Добавете Вашия коментар!