Заради отказ на инвеститора: Прекратяват концесията на спортен имот в с. Левуново

28 Октомври 2018 | 14:34
1 коментара
Бизнес

Община Сандански прекратява процедурата за предоставяне на концесия за строителство на спортен комплекс в село Левуново.

Преди повече от година бе заявен интерес от инвеститор за изграждане на обекта. Базата се намира в местността Киселица, където е селският стадион, строен в периода 1957-1962 година. Имотът е с площ 26,655 декара.

Благоевградски бизнесмен поиска да изгради футболен терен с естествена тревна настилка с размери 68 на 105 метра, терен с изкуствена настилка с размери 62 на 90 метра, трибуна със закрити помещения с размери 15м/50 м, паркинг, хотелска част и спортно-възстановителен център със съблекални, фитнес, център за възстановителна дейност с разгъната площ от 2310 квадратни метра, кафе, столова, кухня и 16 стаи. Предвиждаше се концесионният договор да е за 35 години. Таксата на година бе 4000 лева.

Предложението на инвеститора бе да изгради за 2 млн. и 61 хиляди лева без ДДС спортния комплекс в село Левуново, пише „Кмета.бг”.

„Проблемът е, че въпросният инвеститор се отказа от своето намерение. Затова прекратяваме процедурата. Новият Закон за спорта ни позволява да отдадем имота под наем до 30 години, без да го даваме на концесия. Ще направим нова процедура”, коментира кметът на община Сандански Кирил Котев.

Община Сандански прекратява и процедурата за предоставяне на концесия на обект „Водоем в село Хотово”, който е публична общинска собственост. Площта му е 8.238 декара.

Причината за решението е липсата на интерес от инвеститори към язовира.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
29 Октомври 2018 | 09:57
Какъв инвеститор бе,Кире!?Вие опостушихте територията!

Добавете Вашия коментар

TOP